El derbi entre Figueres i Peralada va estar molt igualat i marcat, en part, pel vent, que no parava de fer la guitza. A la primera part els verd-i-blancs jugaven a favor de tramuntana, mentre que a la segona ho feren els locals.

El marcador, però, es va encetar ben aviat, ja que, en el minut 10 de partit, Ureña es va entretenir massa amb la pilota als peus i Jordi Cruz, murri, va anar a pressionar-lo, amb la fortuna que, quan el porter figuerenc va donar sortida a l'esfèrica aquesta va rebotar a l'esquena de Cruz i va entrar a la porteria, significant el 0-1 a favor del Peralada.

El Figueres, però, no va trigar gaire a replicar-los l'acció i, amb el vent en contra, en el minut 18, una centrada de Masó des de l'esquerra va ser rematada per Serramitja i Toni Montero es va haver d'esforçar per enviar la pilota a córner.

La primera jugada polèmica de la matinal va arribar al minut 30 de partit, quan Jaume Duran va caure dins l'àrea figuerenca i va reclamar penal, però l'àrbitre el va amonestar per llançar-se a la piscina. L'acció hauria pogut significar un 0-2 que hauria posat les coses molt de cara pel Peralada.

Dos minuts més tard, però, va arribar el gol de l'empat: una centrada des de la banda dreta va acabar amb la pilota al segon pal i, entre Revert i un defensa la van deixar morta al vèrtex de l'àrea petita, on Ritxi va afusellar a dins la porteria.

L'inici de la segona part va ser bastant ensopit, fins que, al 54, una nova acció polèmica, en la qual Mate va veure la segona groga al minut 56. El Peralada, però es va replegar bé i el Figueres no va poder aprofitar la superioritat, com tampoc va aprofitar el penal que l'àrbitre va xiular per una caiguda de Revert dins l'àrea, que va encendre els ànims visitants. Toni Montero el va aturar, el davanter de la Unió, després que la pilota piqués al pal. Finalment, en el minut 87, Ritxi, des de la banda dreta, amb l'esquerra la va penjar dins l'àrea, on Toni Cunill la va empènyer dins la porteria. Era el 2-1.