El fiscal de l'Audiència Nacioal José Perals ha presentat aquest dilluns l'escrit d'acusació pel cas del fitxatge de Neymar, on demana al jutge Pablo Ruz que ordeni el judici a l'expresident del Barça Sandro Rosell per dos delictes fiscals i un de societari, i al F.C. Barcelona, com a persona jurídica, pels dos primers delictes fiscals. Al seu escrit de 12 pàgines, el fiscal també demana que s'investigui en un procediment nou al president del Barça, Josep Maria Bartomeu, per un suposat delicte fiscal que s'hauria comès l'any 2014. El fiscal sosté que el fitxatge de Neymar va costar en realitat 94,8 milions d'euros.

El fiscal demana que es doni per tancada la fase d'investigació del cas i considera acreditat que Neymar va costar més que els 57 milions d'euros que va declarar el Barça. Ho fa en base a un informe de l'Agència Tributària que apunta que el Barça hauria comès un delicte fiscal en no tributar 9,1 milions d'euros del fitxatge i que el total de l'operació hauria tingut un cost real de 82 milions d'euros als què se sumen 12 en impostos, de manera que el cost total del jugador ascendeix a 94 milions d'euros.

El fiscal considera que Rosell va ocultar a l'Assemblea General del club que va tenir lloc el 5 d'octubre del 2013 -on es van aprovar els comptes anuals- el cost real del fitxatge de Neymar, fet que va ocasionar "un perjudici econòmic al club" perquè no hi va comptar els diners que el Barça va pagar a l'entorn de Neymar per altres conceptes, com el pagament a la societat Neymar & Neymar de 4,6 milions d'euros per drets d'imatges.

Una "simulació d'operacions", segons el fiscal, que Rosel va idear "perquè el F.C. Barcelona no tributés les remuneracions que es van abonar" a Neymar "en virtud de contractes anteriors" i que, en realitat, haurien d'haver tributat com a Impost sobre la Renda dels No Residents".

Demana que s'investigui a Bartomeu

El fiscal també demana que s'obri una investigació a part sobre un possible delicte fiscal del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, per determinar si el club va evitar tributar a Hisenda 2,8 milions d'euros quan aquest ja era president. Segons el fiscal, Bartomeu podria ser imputat per un delicte contra Hisenda, però aquesta hauria de ser una causa a part de l'actual, que ha investigat els exercicis 2011, 2012 i 2013 del club.