El Barcelona va haver de remuntar al Vila-real (3-2) per emportar-se la victòria en un partit molt competit en què els blaugrana van decidir en només tres minuts de la segona part gràcies als gols de Rafinha i de Leo Messi.

Els de Luis Enrique van tirar de caràcter davant la falta de punteria i es van desfer d'un rival lluitador que es va avançar dues vegades en el marcador (0-1 i 1-2), però que va cedir davant l'empenta local, posant el punt i final a una ratxa de 18 partits sense perdre dels de La Plana.

La posada en escena del Barça va ser molt bona. Amb molta pressió i profunditat, els de Luis Enrique van dominar el joc i van tenir les primeres ocasions davant un rival inicialment temorós. Si els blaugrana no es van avançar al marcador va ser per la falta de punteria de Luis Suárez, que va arribar a protagonitzar les tres primeres rematades del seu equip. Va tenir la primera, als 13 minuts, en una acció amb Alves que va salvar Asenjo amb una gran intervenció; i una posterior que va sortir al costat del pal esquerre de la meta del Vila-real.

Amb el pas dels minuts, els de Marcelino García Toral es van sentir còmodes defensant i sortint a la contra, aprofitant la velocitat de Vietto i Cheryshev, encara que sense tenir ocasions. Fins que a la mitja hora, una acció iniciada per Vietto i en què hi va haver un parell de refusos, la pilota va caure als peus de Mario que va disparar molt desviat. No obstant això, Cheryshev va posar el peu i va desviar la pilota al fons de la xarxa. Poc va necessitar el Vila-real per avançar-se. Arran del gol, el Barça ja no recuperava tan ràpid la pilota, patia amb la velocitat de la tripleta Vietto-Cheryshev-Giovani i va perdre una mica la paciència fins al punt que en l'últim quart d'hora gairebé no va inquietar la porta contrària.

Els de Marcelino, amb la lliçó molt ben apresa, van tenir una altra oportunitat per mitjà de Vietto, que va obligar a intervenir a Bravo al minut 43 després d'un error a Alba i en l'última acció del primer temps, el Barça va empatar. Va ser en una acció de Messi, que va habilitar a Rafinha dins l'àrea. El menor dels Alcántara va disparar amb efecte, Asenjo va refusar i Neymar va caçar el rebuig per igualar el partit i marxar amb un bon regust de boca cap als vestidors.

Com si res hagués passat fins llavors, el Barça va sortir disposat a decidir a la represa, fins que Piqué, que s'havia mostrat molt solvent, va cometre un error i el Vila-real el va penalitzar al màxim.Jonathan dos Santos es va trobar amb la pilota, la va conduir ràpid des de pràcticament el mig del camp i va cedir el gol en safata a Vietto (1-2, min.52).

Tres minuts de bogeria

Un altre Barça s'hauria enfonsat, però aquest equip no i en tres minuts va capgirar la situació. El 2-2 el va aconseguir Rafinha, després d'una bona jugada de Luis Suárez iniciada per Iniesta; i el 3-2 va arribar en el minut 55 en una acció espectacular de Messi, que va rematar amb efecte i des de la frontal de l'àrea per aconseguir el seu gol número 22 a la Lliga. No hi va haver cap gol més, però sí un grapat d'accions destacades que bé haurien pogut canviar el signe del partit: un gol anul·lat al Vila-real per fora de joc de Víctor Ruiz, un penal que va semblar clar sobre Neymar i que l'àrbitre no va veure, i una errada de Luis Suárez quan ho tenia tot de cares per marcar

Luis Enrique va reaccionar bé i va decidir situar Mascherano de migcentre per controlar més la situació, Busquets va marxar a la banqueta i va entrar Mathieu per recompondre l'equip a 20 minuts per al final. El Vila-real va anar perdent benzina i ja no hi va haver res a fer: vuitè triomf seguit del Barça, que manté viva la lluita per la lliga.