Espanya, i el palafrugellenc Albert Rocas, es van quedar sense la medalla de bronze, i per tant, fora del podi del Mundial d'handbol de Qatar després de caure ahir contra Polònia a la pròrroga (28-29). Com ja li va passar a semifinals contra França, els de Manolo Cadenas van tenir autèntics problemes en l'apartat ofensiu. De fet, la falta de gols, va impedir aprofitar la renda de fins a quatre gols (18-22) de la qual va disposar en la segona meitat l'equip espanyol, que es va veure obligat a jugar una pròrroga, on Polònia va ser molt més efectiva.

I és que mentre els eslaus van trobar en el gegantí pivot Kamil Syprzak el camí cap al gol en el temps extra, Espanya mai va trobar la fórmula per superar una defensa polonesa, beneficiada pel lent i previsible joc d'atac dels espanyols. El jugador de Palafrugell, Albert Rocas, només va poder marcar un gol en la final de consolació d'ahir a Doha.

L'equip de Manolo Cadenas, vigent campió mundial, va deixar escapar un màxim avantatge de quatre gols. I ja se sap, qui perdona ho acaba pagant. En el món de l'esport, en molts casos, no es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat. Ahir, Espanya ho va poder comprovar en primer persona. Szyba, amb un gol en l'últim segon de partit, va aconseguir establir l'empat a 24. Això obligava a jugar una pròrroga, i precisament en el temps afegit, els polonesos van ser un xic superiors amb un gol de Syprzak. Tot i que Espanya va tenir un últim atac, la mala execució d'aquest no va poder forçar una nova pròrroga. Espanya tancava la seva participació al Mundial amb un quart lloc, lluny del títol Mundial aconseguit fa dos anys.

França guanya el Mundial

La selecció francesa es va convertir en el primer equip en la història a guanyar cinc títols de campió del Món, després d'imposar per 22-25 a l'amfitriona a la final del Mundial de Qatar. França, que ja va aconseguir la victòria en els Mundials d'Islàndia 1995, França 2001, Croàcia 2009 i Suècia 2011, supera Suècia, que suma quatre títols -1954, 1958, 1990 i 1999- i Romania que també compta amb quatre corones -1961, 1964, 1970 i 1974-.

Per la seva banda, Qatar, la primera selecció asiàtica a disputar la final d'un Mundial, va inscriure per primera vegada el seu nom en un palmarès.