La Fiscalia de l'Audiència Nacional va demanar ahir al jutge Pablo Ruz que imputi el president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, per un presumpte delicte fiscal en l'exercici 2014 -es calcula un frau de 2,8 milions d'euros-, del qual també hauria de respondre el Barça com a persona jurídica.

Així ho va reclamar el fiscal José Perals en l'escrit en el qual sol·licita a Ruz que conclogui la instrucció de l'anomenat cas Neymar i porti a judici el Barça per dos delictes fiscals com a persona jurídica, així com el seu expresident Sandro Rosell, per aquests mateixos delictes i un altre de societari.

El fiscal, que ha adoptat aquesta decisió després de rebre un informe de l'Agència Tributària que acredita la comissió de tres delictes fiscals per part de Rosell i el Barça, ha detectat, a més, un frau de 2.845.700 euros per part del club en l'exercici 2014 en relació amb el fitxatge de Neymar.

En vista d'aquest possible nou delicte, el fiscal reclama a Ruz que obri una investigació a part sobre aquest assumpte per no entorpir un ràpid enjudiciament pel frau a l'Agència Tributària detectat en els anys 2011 i 2013 en relació amb el fitxatge de Neymar, pel qual ja estan imputats l'expresident Sandro Rosell i el Barça.

Perals demana d'aquesta manera al jutge que imputi en aquesta peça separada Bartomeu i el Barcelona per un delicte fiscal i que requereixi al club "els certificats de retencions de les quantitats" analitzades per l'Agència Tributària. Segons l'informe de l'Agència Tributària, el Barça va deixar de pagar a Hisenda 2,6 milions d'euros pels 5 milions que deriven "del contracte de reconeixement d'incompliment del contracte del 2011 pel FCB, signat a Barcelona el 3 de juny del 2013" pel qual el club reconeixia l'obligació de pagament a Neymar de 40 milions d'euros.

A aquest contracte se li va afegir el 31 de juliol del 2013 una addenda de modificació de les dates de pagament, establint-se com a últim pagament aquests 5 milions el 30 de gener del 2014.

El fiscal entén que el Barça estava llavors obligat l'any passat a "practicar la retenció a compte per l'IRPF, ja que el jugador ja és resident fiscal a Espanya en aquell any", i segons Hisenda el club no ha fet aquesta retenció, xifrada en 2,6 milions.

A més, Perals indica que el Barça també va deixar de pagar el 2014 234.000 euros dels 900.000 per temporada derivats del contracte d'imatge i uns altres 11.700 euros pels 22.500 que segons el ?contrac??te de representació ha d'abonar el club a l'agent de Neymar, en aquest cas el seu pare.

Totes aquestes quantitats sumen un total de 2,8 milions defraudats el 2014 "a la Hisenda Pública pel FC Barcelona i pels seus actuals dirigents, sent el president del club Josep Maria Bartomeu", conclou el fiscal.