Ningú ha dit que seria fàcil. Ell ho sap com ningú. Maverick Viñales només fa dues temporades que regnava a Moto3, i una que es convertia en el millor debutant de Moto2. Amb ben poc temps, ha pujat com l'escuma i s'ha plantat a la categoria reina, disposat a fer-se notar. Sap que competir de tu a tu amb Marc Márquez, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa o Valentino Rossi, ara mateix, és força complicat. No pas impossible, però lluitar pel títol és quelcom que, a dia d'avui, no passa pel seu cap. De moment, vol anar pas a pas, sense presses. Per això mateix, en el primer dia de pretemporada, ahir va donar per molt positiu el 21è lloc que va signar en els entrenaments que el circuit de Sepang (Malàisia) va acollir.

"Hem estat provant moltes coses durant aquest primer dia. Estem contents, però encara queda molta feina per davant". Així s'expressava Maverick Viñales a través del seu compte de Twitter just després de cloure la primera jornada d'entrenaments d'aquesta pretemporada 2015. Al damunt de la seva Suzuki GSV 1000 R, el company d'equip d'Aleix Espargaró va dedicar el dia a acumular el màxim nombre de voltes per començar-se a acostumar a les característiques de la seva nova moto.

Al final de la jornada, el de Roses va aturar el cronòmetre en 2:03.164, a tres segons del més ràpid, el doble campió del món de MotoGP Marc Márquez, que va signar un temps de 2:00.262. I això que durant bona part dels entrenaments, la batuta la van portar els pilots de Yamaha, encapçalats per l'italià Valentino Rossi; en la darrera cursa, però, Márquez va ser el més llest de la classe i es va desfer d'Il Dottore, que va fer un temps de 2:00.380.

Tot just ha estat el primer tastet d'una pretemporada que s'allargarà durant més d'un mes, ja que el Mundial no arrencarà fins al 29 de març al circuit de Losail (Qatar). El campionat constarà de 18 proves i posarà el seu punt i final el 8 de novembre.