Josep Maria Bartomeu haurà de declarar divendres que ve davant el jutge Ruz després que aquesta setmana fos imputat per pressumpte frau fiscal en el cas Neymar. El president del FC Barcelona el mateix dia de conèixer-se la seva imputació en dues entrevistes nocturnes, Bartomeu va carregar contra "estructures de l'Estat" a les quals va atribuir la situació judicial en què es troba el Barcelona en el cas Neymar, pel qual tant l'entitat com el president, així com l'expresident dimitit Sandro Rosell, estan imputats per un presumpte delicte fiscal. La versió de Bartomeu, tanmateix, va ser desacreditada ahir al matí per dos dels pesos pesants de la seva junta directiva, els vicepresident Javier Faus i Carles Vilarrubí, que no veuen cap mà negra política des de Madrid. A la tarda, en declaracions al web del club, Bartomeu treia ferro a les discrepàncies assegurant compta amb el suport dels dos directius i recordava que el Barça "és un club plural" perquè hi ha diferents opinions entre els socis.

Vilarrubí, tercer vicepresident blaugrana, encarregat de les àrees Institucional i Internacional, va sentenciar a RAC1 que no hi ha cap complot contra el Barça, encara que després va assenyalar que existeixen "dades objectives" en les quals Messi "és el primer dels contribuents a Hisenda" i que el club "fa mesos que està imputat". Faus, segon de la junta, va sentenciar que no creu que s'estigui prevaricant des de la justícia. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Faus va respodnre: "En la meva humil opinió, no", quan se li va preguntar si la situació encallada en què es troba el Barça als tribunals pel cas Neymar està relacionada amb el fet que el club es va pronunciar a favor del dret a decidir o amb la situació política complexa que viu Catalunya.

"Em sembla que aquí el fiscal actua veient un informe d'Hisenda. Potser l'ha interpretat malament, perquè equivocar-se és humà. També un inspector d'Hisenda es pot equivocar en la redacció d'un informe. És a dir, crec que aquí hi ha un error o hi ha una informació que no ha sortit",va assenyalar Vilarrubí. En la mateixa línia s'expressava Faus que assegurava que en la causa oberta pel cas Neymar, que portarà divendres que ve Bartomeu a declarar com a imputat a l'Audiència Nacional, "no s'ha enganyat el soci". "El que digui el fiscal no és càtedra; és una part interessada en el procés. En un estat de dret tens dret a defensar-te", va subratllar el vicepresident. Faus va acceptar que les xifres del traspàs de Neymar no es van exposar amb claredat, "perquè és un acord complex; no és un acord habitual en el món del futbol". "És un jugador que està destinat a ser el millor jugador del món els anys vinents, quan es retirin Messi i Cristiano Ronaldo ..., tothom creu que el successor de tots dos serà Neymar i per tant és una operació complexa, amb vuit contractes, que es van signar quan aquest jugador ja estava prefirmat amb el Reial Madrid, amb el qual va passar revisió mèdica", va relatar. "Per aconseguir el fitxatge, Rosell va haver de fer una operació complexa, que no vol dir que sigui una fraudulenta o il·legal, i aquí està la discrepància", va afegir.

Pel que fa a la situació que viu el Barça als jutjats, Faus va explicarque és "habitual" arribar a pactes amb Hisenda, "però sempre pagant, les sancions i els interessos que toquin. A Hisenda el que li encanta són els pactes que es diuen de conformitat. A més, el que volia Hisenda, l'advocacia de l'Estat i la Fiscalia era que el senyor Rosell i el Barcelona acceptessin de conformitat que havien comès un delicte". "Ens diuen que no és cap problema perquè també ho ha fet Montserrat Caballé, etc... Ens estaven dient: 'Signeu de conformitat un delicte, ningú va a la presó i jo em quedo amb el paper que s'ha comès un delicte'. I aquí és quan el Barça diu 'no'; el Barça no ha comès un delicte. El Barcelona pot entendre que hi hagi una discrepància en la interpretació jurídica", va explicar. "El Barcelona com a entitat jurídica mai acceptarà que ha comès un delicte. I si ho ha fet, que ho digui un tribunal, però que no m'ho digui, amb tots els respectes, un funcionari de l'Estat. I aquí és on ens hem encallat", va finalitzar.