Athletic Club i Barcelona s'enfrontaran avui a San Mamés (21.00, Canal+1) en un clàssic de la lliga que enfrontarà l'equip blanc-i-vermell, impulsat per les seves dues últimes victòries contra Màlaga, en Copa, i Llevant, amb un rival en ratxa que arribarà a "La Catedral" encadenant vuit triomfs seguits. La derrota del Madrid d'ahir al Calderón és una altra motivació per a un Barça que, guanyant avui, es posaria a només un punt del líder.

El Barcelona té al cap que el calendari de mitja dotzena de partits de Lliga que se li presenta a l'horitzó passa per sumar els divuit punts; i així rebre en el setè partit el Reial Madrid, al Camp Nou, on una victòria el pugui portar al lideratge. Abans d'aquesta especulació, els de Luis Enrique, que vénen de guanyar el Vila-real al Camp Nou, després de remuntar dues vegades el marcador, tindran el pendent més pronunciat contra els bascos d'un camí de partits abans del clàssic que li són bastant més favorables (Athletic, Llevant, Màlaga, Granada, Rayo i Eibar).

Serà un mes de febrer decisiu per als blaugranes, ja que coneixeran, igual que l'Athletic, el seu futur a la Copa, perquè tots dos disputaran les semifinals; a la Lliga, si són capaços de mantenir el pols al Madrid; i a la Lliga de Campions, amb la disputa dels quarts de final contra el Man?chester City. Després del decebedor partit de l'any passat a San Mamés (1-0, gol de Muniaín, min.70), sense Messi ni Víctor Valdés, aquesta vegada l'equip de Luis Enrique arriba embalat després de vuit victòries seguides, en Lliga i Copa, i amb molta confiança. El tècnic té tots els seus efectius al màxim rendiment, i només la proximitat de l'anada de les semifinals de la Copa contra el Vila-real al Camp Nou (dimecres vinent) incidirà en el grau de les rotacions que determinarà l'entrenador.

Valverde compta per a aquesta cita amb les baixes del sancionat Andoni Iraola i del lesionat Ander Iturraspe, que estarà de quatre a sis setmanes de baixa a causa del contratemps al genoll dret sofert a València. Oscar de Marcos, com a lateral dret, i Mikel San José, en la posició de mig de contenció, seran els seus substituts en un onze que el tècnic confeccionarà tenint, també, en compte que 72 hores més tard li tocarà encarar, també a San Mamés, l'anada de les semifinals de Copa davant l'Espanyol. La principal incògnita en aquest equip titular està, una vegada més, a la demarcació de mitja punta. Les alternatives són múltiples, ja que tant Unai López com Beñat o Viguera podrien situar-se per darrere d'Aduriz. Fins i tot Muniain, com ja va fer oferint un bon rendiment durant alguns minuts a València, podria abandonar la banda esquerra per centrar la seva posició i jugar més a prop de l'àrea.