El Barcelona ha acabat amb el malefici que el perseguia Bilbao en els últims temps i ha obtingut la seva primera victòria en el Nou San Mamés davant l'Athletic (2-5), amb la qual se situa a un punt del Reial Madrid, que ha sucumbit per tot el alt en el derbi davant l'Atlètic.

El conjunt de Luis Enrique ha aprofitat el resultat del Vicente Calderón (4-0) per ficar pressió a l'equip de Carlo Ancelotti, la tendència de joc i sensacions és clarament a la baixa.

La lluita pel títol recobra intensitat a falta de gairebé una volta sencera, amb el Reial Madrid i el Barcelona separats per tan sols aquest punt i l'Atlètic, defensor de la corona, a tan sols quatre i reforçat.

El conjunt de Luis Enrique Martínez, que no guanyava a domicili a l'Athletic des de la temporada 2010-11, continua amb la seva velocitat de creuer constant que va prendre després de perdre davant la Reial Societat el 4 de gener. A San Mamés ha sumat la seva novena victòria seguida (entre Lliga i Copa)

L'argentí Leo Messi (m.15) i l'uruguaià Luis Suárez (m.26) han demostrat l'efectivitat del quadre barcelonista, que ha respost amb contundència quan l'Athletic s'ha atrevit a rebel·lar amb el gol de Mikel Rico (m.59). Un autogol d'Óscar de Marcos (m.62), en desviar amb el seu cos un mal remat de Messi, i una diana del brasiler Neymar (m.64) han sentenciat el xoc.

L'Athletic, que no guanya a casa des del 21 de novembre (3-1 a l'Espanyol), s'ha resistit a claudicar. Aritz Adúriz ha tancat uns minuts de bogeria amb el 2-4 (m.66) perquè a partir d'aquí el Barcelona ha amainat els ànims dels jugadors locals, que a més s'han quedat en inferioritat en veure la vermella Xabier Etxeita per una dura falta a Luis Suárez (m.75). Pedro Rodríguez ha posat la guinda a la golejada (m.85)