El fitxatge de Neymar segueix aixecant controvèrsia i aquesta setmana s'ha conegut la imputació de Josep Maria Bartomeu. Sabrem mai què va costar el brasiler?

Sí que ho acabaren sabent. Ja ens hi estem apropant. Aquí el que és criticable és que ha faltat transparència. Hem fitxat Suárez per 82 milions i encara és l'hora que hagi de sorgir cap problema. Però aquesta junta no és la primera vegada que opta per una manera de fer de dir mitges veritats. I això ha enredat les coses. Haurà costat 95 milions segurs, i esperi's, que encara ens caurà la multa. Anirem a més de 110 milions segurs. El fitxatge a nivell esportiu és bo, però ha faltat transparència. A més, l'estratègia de l'enfrontament directe, de les mans negres i del victimisme cap al govern espa?nyol per buscar benefici en les eleccions és erronia.

No sembla que a la junta tothom comparteixi el victimisme del president...

Bartomeu és president accidental del Barça i, sobretot, candidat a la presidència. I és sota aquesta circumstància que ha de crear el discurs. Per això, a la desesperada, ha recorregut a un victimisme que la gent no els acabarà comprant.

Tot plegat hauria de desembocar en la celebració de les eleccions de manera urgent?

Les eleccions ja estan anunciades. No ve d'un dia, no cal córrer, però mirem de fer-les un dia de partit perquè els estatuts ho diuen i perquè això garanteix una elevada participació. És molt necessari que el barcelonisme entri en una nova etapa i que superem els mesos i anys de batalles i guerres que tant mal li fan al club.

Quants candidats calcula que aspiraran a la presidència?

De l'actual junta segur que en sortiran dues, una liderada per Bartomeu, Faus o potser per Cardoner, i una altra liderada per Toni Freixa. Hi serem nosaltres. Laporta? Jo compto que es presentarà. També hi podria haver alguna altra candidatura.

Per a vostè és millor que Laporta hi sigui o que no?

Una campanya amb Laporta o sense segur que condiciona el discurs. Si competeix, és l'adversari a batre. És una marca molt coneguda després d'haver sigut president del Barça set anys. Totes les enquestes diuen que en el moment d'inici Laporta surt entre un 25-30% d'intenció de vot. Nosaltres superem el 20% i Bartomeu està per sota del 15.

Com es bat un rival que comença la cursa per davant sense haver anunciat que es presenta?

Jo no dic que el vegi guanyador. Dic que surt per davant. Les eleccions es guanyen els últims dies. Hem de veure no com estem ara, sinó en la recta final.

El Barça, per sanció, no pot fitxar l'estiu que ve. Què marcarà les eleccions?

Que no hi hagi fitxatges no ho tinc clar. Bartomeu ja ha dit que tot i estar sancionats sí que es pot fitxar (tot i que no es podran inscriure fins al 2016) i sembla que vulguin entrar en aquest joc. L'endemà de la imputació per primera vegada d'un president en exercici, Mundo Deportivo obria l'edició amb dos noms. Potser al final hi haurà alternatives per a la banqueta, hi ha la direcció tècnica pendent de cobrir-se... però el mandat és transcendent, condicionarà els pròxims 50, 60 0 70 anys de la història del club. Es poden decidir inversions per valor de 1.000 milions d'euros.

Vostè va dir que Javier Faus tenia interessos a Qatar i la resposta del vicepresident va ser que si no rectificava, li posaria una querella. Ho ha fet?

A mi m'han ensenyat a dir la veritat. Faus té interessos a Qatar. En aquell moment, al novembre, em va amenaçar amb la querella si no rectificava, i jo no rectificaré una veritat. No tinc clar que a Faus li interessi que parlem de les seves vinculacions amb Qatar. De totes maneres, la querella no està posada però encara hi és a temps. La meva sensació és que al final no hi haurà querella.