Si d'alguna cosa no es pot acusar el GEiEG de rugbi és de no competir. Tot i portar un marcador desfavorable de l'anada, tot i un parcial desastrós per a les gironines de 3-18 a la segona meitat, tot i això, les noies de Coral Vila van lluitar fins al final. No va poder ser, però no va ser per falta d'actitud.

La final de la lliga Catalana, que s'hauria d'haver disputat al desembre però que es va ajornar pel mal temps, començava com s'esperava. El GEiEG pressionava i aconseguien de seguida el primer avantatge (7-3) gràcies a una marca i transformació, al minut 32. El partit es posava coll avall per a l'equip gironí quan abans del descans anotaven una altra marca i transformació de xut, posant un esperançador 14 a 3. Les noies de Coral Vila havien perdut a l'anada (17-12). Havien de remuntar cinc punts i a la mitja part ja guanyaven de 9. Bones sensacions per part del GEiEG que no havia deixat jugar a un INEF Barcelona que es veia perdut sobre el terreny de joc.

Però a partir de la segona meitat es va girar la torna. Tot el que el GEiEG havia fet durant els primers 40 minuts, va deixar de fer-ho a la represa. Un parcial de 3-18 per part de les barcelonines deixava sentenciada l'eliminatòria i gairebé el partit. La desconnexió de les gironines era inexplicable, fins i tot per la seva entrenadora, Coral Vila, que no entenia què havia passat: "L'INEF ha sortit molt més endollat, però nosaltres hem estat perdudes" i afegia "no crec que sigui una qüestió física, més aviat ha estat un tema mental". El partit es posava molt complicat i a 7 minuts per al final el marcador era contundent (17-21).

El GEiEG es veia obligat a anotar 9 punts per igualar l'eliminatòria. Però la tònica del joc pintava que ni el partit podria salvar l'equip gironí. Però aquí va sortir l'orgull d'un GEiEG que va reaccionar a temps, per anotar una marca i un xut a pals que va acabar donant la victòria a les noies de Coral Vila. Ja sense temps, les barcelonines es van dedicar a controlar i deixar passar els minuts i van fer bona la renda aconseguida a l'anada. El títol, doncs, anava cap a Barcelona i el GEiEG es quedava sense poder-lo revalidar malgrat haver-hi estat molt a prop.

De totes maneres, al final del partit, Coral Vila reconeixia que el que havia passat a la segona part no era normal, però es mostrava satisfeta perquè havien provat noves coses durant el partit i els havien sortit. Vila deixava clar que "s'ha lluitat fins al final. No ha estat un problema d'actitud".

La nota positiva, però, la va posar l'equip juvenil, que va ?guanyar el Reus (15-10).