Important victòria del FC Barcelona ahir a San Mamés (2-5) per deixar la Lliga més viva que mai. L'equip de Luis Enrique era conscient que aquest cop no podia fallar, després de l'ensopegada dissabte del Reial Madrid contra l'Atletico (4-0), si no volia complicar-se i molt les opcions de lluitar a final de curs per fer-se amb el títol de Lliga. Leo Messi, incommensurable i partícip en totes les jugades de gol del seu equip, va liderar el joc del Barça en atac. L'argentí va obrir el marcador ben aviat. Al minut 15, feia pujar el 0-1, i poc després va ser clau en el gol de Luis Suárez que posava el 0-2 (m.25). Amb aquest resultat es va arribar al descans. La victòria no era un fet, però si que estava molt ben encaminada.

A la represa, Mikel Rico va marcar l'1-2 (59'). Però l'alegria va durar molt poc a la parròquia local, i és que només dos minuts més tard (61') De Marcos es marcava en pròpia per posar l'1-3. El Barça s'estava agradant, i amb la tranquil·litat de dominar en el marcador va seguir oferint espectacle. Com no podia ser d'altra manera, qui tampoc va voler faltar a la festa, va ser Neymar. El brasiler va ser l'encarregat de posar l'1-4. Ara sí, el partit estava guanyat. En tot cas, encara es veurien un parell de gols més. Aritz Aduriz va fer el 2-4 per demostrar que el seu equip no li perdia mai la cara al partit, però un vermella indiscutible a Xabi Etxeita al minut 75 va suposar un triomf -al final per 2 a 5- que permet als de Luis Enrique encadenar la seva novena victòria consecutiva i acostar-se a un sol punt del líder Reial Madrid al capdamunt de la taula classificatòria de Primera Divisió.

L'Athletic, sobrepassat per l'encert i el futbol visitant, i ja centrat en les semifinals de la Copa del Rei, continuarà una setmana més a la part baixa de la taula. Un xut que se li va anar alt a Aduriz després del primer córner a favor dels locals va obrir al minut 7 les hostilitats d'una primera part espectacular.Un primer temps ple d'arribades perilloses a les dues àrees, també d'ocasions per marcar, d'aturades dels porters i amb dos gols. Els dos del Barça.

El primer el va anotar, no sense certa fortuna, Leo Messi. Ho va fer en un cop franc que va donar en Laporte, que es trobava a la barrera, i desubicó Iraizoz, que no va poder aturar la pilota a pesar de fregar-la. Muniain va protestar molt aquesta falta assenyalada, ja que va entendre que no existia la mà sancionada per Mateu Lahoz.

Era el minut 15 i el Barça se li va posar de cara un xoc que ja li va quedar descaradament costa avall amb el segon gol. Un xut des de la frontal de Suárez al minut 25, a passada de Messi, a qui tampoc va poder arribar Iraizoz.

El porter navarrès, però, havia impedit aquest 0-2 a cinc minuts abans amb una parada gairebé increïble després d'un cop de cap a boca de canó de Suárez al segon pal després d'un altre centre de Messi, en jugada iniciada per Neymar amb un preciós cop de taló.

Laporte va impedir dues grans ocasions visitants, ambdues de Neymar, ja amb el 0-2. A la primera va treure sota els pals una rematada del brasiler al primer pal, després d'un servei de Xavi; i en la segona es va avançar a l'acció del sud-americà, que s'havia quedat sol a l'àrea partint des de l'esquerra. Els de Valverde es van topar amb Bravo i el pal en tres claríssimes oportunitats de marcar posteriors a la primera d'Aduriz, la primera amb 0-1, i les dues últimes ja amb 0-2.

El descans va frenar el partit, però no les ànsies dels jugadors dels dos equips, decidits a continuar amb l'espectacle de la primera meitat. Unai López va rematar sense fe i fora una bona centrada de De Marcos des de la dreta; Luis Suárez va respondre també amb un xut desviat i Rico va posar més emoció al partit amb l'1-2. El tot terreny basc va aprofitar el rebuig de Bravo d'un primer xut d'Aduriz. S'arribava a l'hora de xoc, però el Barça no va donar temps a la graderia ni a somiar amb la remuntada, ja que en dos minuts De Marcos va ficar en la seva pròpia porteria una altra rematada afortunada de Messi. Potser va ser el desgraciat rebuig del de Laguardia el que va invalidar el clar fora de joc de Neymar en la jugada. Gairebé sense respirar va arribar el quart gol blaugrana, tres minuts després, en una preciosa jugada nascuda en Piqué just al costat de Bravo, que va acabar amb un subtil i col·locat xut al costat del pal de Neymar després de passar per Alves, Messi, Rakitic i una altra Messi, amb finta de Suárez per deixar passar la pilota.

Semblava tot decidit, però l'Athletic va treure forces d'on no tenia i Aduriz va aconseguir el gol que tant va perseguir, gairebé sense angle, després de rebre de Muniain per posar el 2-4.

Pedro va entrar al camp per l'uruguaià per tancar, a passada de Busquets en jugada de Messi, el 2-5 final d'un dels millors partits que es recorden del Barça a San Mamés.