El València va encarrilar la victòria al Power8 Stadium amb el 0-2, després d'una falta directa que va rebotar en el porter Pau López, però no va poder evitar els nervis i el patiment a partir del moment en què Sergio García va reduir la distància en el marcador al minut 89 (1-2). Els de Nuno obliden així la seva derrota contra el Màlaga i es prenen la revenja de l'eliminació de vuitens de Copa. El plantejament del portuguès aquesta vegada va ser més prudent. D'altra banda, els catalans no van brillar com ho van fer durant el passat mes de gener. Al final del partit, però, van recuperar la força i les opcions d'empatar. Ja a la primera part va quedar clar que l'Espanyol no oferia la seva millor versió. Els de Sergio González van perdre la concentració i la intensitat habitual per cedir el control del partit al València.

A poc a poc l'amenaça de Nuno va anar prenent forma. De tota manera, els catalans van mostrar el seu poder ofensiu amb la millor ocasió del partit. En el 27, Felipe Caicedo va esquivar tres contraris, i malgrat aixecar l'estadi amb la seva acció, va fallar en l'un contra un davant Diego Alves. El porter va estirar la mà dreta i va evitar una diana cantada. Les revolucions van augmentar al final de la primera meitat i l'inici de la represa per part dels dos conjunts. Finalment, el bloc 'ché' va aprofitar una bona ocasió al minut 62 i Piatti va signar el 0-1. L'argentí va tocar amb la punta de la bota una centrada de Gayà. Amb el gol en contra van augmentar els espais per part dels blanc-i-blaus. El València no es conformava amb aquest avantatge i intentava aprofitar el desconcert i les urgències dels locals, que cada vegada miraven amb més preocupació el cronòmetre. A mesura que s'acostava el xiulet final, l'Espanyol posava tots els seus recursos contra Alves. Stuani va tenir l'empat després d'una triangulació amb Lucas Vázquez i Sergio García, però Gayá, sota pals, ho va evitar. En el minut 85, Parejo va sentenciar el xoc de falta directa. Pau López es va estirar amb criteri, però amb mala fortuna. El seu rebuig va anar al pal, va rebotar de nou contra el porter i va acabar a dins. El 0-2 encarrilava el partit, gairebé sense marge per a la reacció. Però faltava el gol de Sergio García, en el 89. El capità li va robar la possessió a Mustafi i va clavar una fuetada que va donar ales als catalans en els quatre minuts afegits. Van haver-hi nervis, i fins i tot tres grogues, però el marcador ja no es va moure més a Cornellà-el Prat.