La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha anunciat avui la suspensió de tots els partits de futbol previstos per al pròxim cap de setmana, uns 3.000, i que afectarà 100.000 futbolistes, com a mesura de protesta contra "les actuacions en l'àmbit fiscal i de la seguretat social" que el Govern espanyol està aplicant als clubs.

L'aturada afectarà els tornejos organitzats per la federació catalana des de la Tercera Divisió fins a les categories inferiors del futbol i del futbol sala.

La vaga suposarà la suspensió d'uns 3.000 partits i afectarà 100.000 futbolistes, segons ha informat aquest mart en roda de premsa el president de l'FCF, Andreu Subies.

El president de l'FCF, Andreu Subies, ha dit que aquesta protesta és "un punt de partida" que tindrà continuïtat amb altres accions reivindicatives com parades d'un minut a l'inici de cada partit o noves aturades generals com la del pròxim cap de setmana. "Es fa ara o mai", ha asseverat el màxim responsable del futbol català.

El Govern espanyol va aprovar l'any passat una nova normativa en matèria de fiscalitat que entre d'altres mesures inclou que els monitors i entrenadors esportius tributin a Hisenda, i una llei de transparència per a qualsevol entitat que rebi diners de l'Estat.

Subies s'ha referit en especial als clubs catalans de 2a Divisió B i de Tercera Divisió, que han patit inspeccions fiscals. "Deu clubs han estat ja inspeccionats. És per ells que fem aquesta parada", ha puntualitzat.

El president de la catalana ha recordat que els clubs esportius no són "entitats amb ànim de lucre" i que moltes de les persones que dediquen el seu temps lliure a la formació, entre ells jubilats i persones a l'atur "deixarien aquesta activitat, si haguessin d'acollir-se a aquestes obligacions fiscals".

El president de la Unió de Federacions Esportives Catalans (UFEC), Gerard Esteva, de la seva banda, ha assenyalat durant la conferència de premsa, on s'ha anunciat l'atur, que l'aplicació d'aquestes mesures fiscals suposaria "la desaparició del 50% dels clubs catalans de tots els esports, uns 14.000 en total".

L'FCF proposa "un règim especial" per al món de l'esport que mostri "sensibilitat" en els àmbits, entre d'altres, de la regulació de la Seguretat Social, la llicència única, la llei de transparència fiscal i la que regula l'impost de societats i de modificació de l'IVA.

També proposa una llei de mecenatge adequada per al finançament de l'esport i altres mesures que ja s'apliquen en diferents països europeus.

Subies ha criticat el secretari d'Estat per a l'Esport, Miguel Cardenal, al qual ha acusat de "no defensar els interessos de l'esport de base", manifestant que "la fiscalització de l'esport l'han de fer els clubs i jo estaré amb allò que els clubs decideixin".

Les protestes de l'FCF podrien estendre's a altres esports, ja que la Unió de Federacions Esportives Catalans (UFEC) ha convocat per al pròxim 19 de febrer a totes les federacions per establir "un full de ruta" davant la situació que estan vivint els clubs davant la nova llei.