La plantilla del Reial Madrid va començar a preparar ahir la visita del Deportivo de la Corunya al Santiago Bernabéu (dissabte, 18.00) enmig d'un ambient tens i enrarit per la derrota al Calderón i per la festa d'aniversari que va celebrar poques hores després Cristiano Ronaldo malgrat el 4-0 encaixat contra l'Atlètic. Veure a les xarxes socials alguns membres de la plantilla de gresca mentre molts seguidors encara estaven dolguts pel bany rebut contra el principal rival ciutadà no va agradar gens a Florentino Pérez, que ahir va ser a Valdebebas per demanar explicacions a la plantilla i a Carlo Ancelotti.

La derrota i la imatge donada al Vicente Calderón han causat un gran disgust a l'afició i al club. Tot i que el Reial Madrid continua com a líder de la Lliga BBVA, el seu avantatge és de tan sols un punt sobre el Barcelona i de quatre respecte a l'Atlètic, i la seva imatge en el derbi va ser molt dolenta, de manera que, segons va trascendir, el màxim mandatari va exigir compromís i esforç per recuperar la forma i els bons resultats.

La festa privada del trentè aniversari de Cristiano Ronaldo, celebrada el mateix dissabte a la nit, també ha generat polèmica. L'afició encara està indignada i ahir uns seguidors van mostrar una pancarta a l'entrada de Valdebebas que deia "Les vostres rialles, la nostra vergonya".

Ancelotti va reconèixer que el derbi va ser el pitjor partit del Reial Madrid des que va arribar a la banqueta del Bernabéu i els jugadors van coincidir a assumir la seva responsabilitat per la seva mala actuació i la superioritat de l'Atlètic, així com en la necessitat de revertir la situació entre tots.

El tècnic tindrà tota la setmana per preparar el proper partit de Lliga, la visita del Deportivo, davant el qual necessita guanyar i convèncer. El tècnic italià va començar a treballar per al retrobament amb la seva afició després de la garrotada del Calderón. A la primera sessió de la setmana va comptar amb el jove noruec de 16 anys Martin Odegaard, que aquest diumenge va debutar amb el Reial Madrid Castella a Segona B contra el Bilbao Athletic (2-2).