"Hauríem firmat l'1-1 abans de venir. No hi ha res resolt, però l'equip ha transmès una gran sensació". Amb aquestes paraules Sergio González va voler agrair ahir, al final de l'Athletic-Espanyol, l'esforç dels seus jugadors per arrencar un valuós empat de San Mamés, en un partit on els blanc-i-blaus van ser superiors i van perdonar la sentència als bascos. Amb el 3-1 del Barça al Vila-real i la igualada de l'Espanyol a Bilbao, la possibilitat d'una final de Copa catalana pren cos. Tot, però, s'haurà de confirmar el proper 4 de març.

L'Espanyol va deixar amb vida una eliminatòria que podia haver decantat al seu favor sobretot en la segona meitat amb diverses ocasions de gol desaprofitades.

I això que d'entrada Aduriz va celebrar el seu 34è aniversari marcant el seu catorzè gol de la temporada, quart a la Copa del Rei, definint a la perfecció davant del gironí Pau López a passada d'Oscar de Marcos en una jugada iniciada per Andoni Iraola. L'1-0 als 10 minuts, enmig d'un ambient de luxe a San Mamés, feia témer el pitjor.

Però allà va aparèixer Víctor Sánchez, que també va marcar un golàs contra l'Athletic, recollint a la vora de l'àrea un mal rebuig de Jon Aurtenetxe. Un impressionant xut a l'escaire dret de Iago Herrerín que situava l'empat a un i posava de nou els espanyolistes al partit i a l'eliminatòria.

Va sortir decidit l'Espanyol a buscar un segon gol decisiu per encarrilar l'eliminatòria en l'inici de la segona part. No havia passat ni mig minut quan Sergio García va disposar de la primera ocasió. Però el remat des de la vora de l'àrea li va sortir molt fluix ia les mans de Herrerín. En uns minuts frenètics sobre una i altra àrea, Aduriz va estar a punt de treure partit d'un pilota llarga d'Etxeita. A continuació, Sergio García va portar els nervis a la graderia amb una interminable centrada-xut des de la línia de fons que va acabar al travesser.

Ja encarant la recta final del duel, l'Espanyol va desaprofitar dues oportunitats d'or que potser no tingui en la tornada. La primera de Caicedo, a qui se li va avançar Etxeita després que decidís regatejar Herrerín quan s'havia quedat sol; en la segona, Víctor Álvarez va ?estavellar al pal una rematada clara de cap a centrada de Lucas Vázquez en l'enèsima jugada en què Sergio García va superar la defensa local.