Per què van decidir que ara era el moment de constituir una Societat Anònima Esportiva?

En l'assemblea de socis de 2013 vam constituir una fundació per ubicar-hi el futbol base, una mesura lògica perquè d'aquesta manera les quotes que paguen els pares i els donatius i beques que ens faciliten empreses tenen desgravació. En l'assemblea de 2014 es va aprovar, també per unanimitat, constituir una SAE amb accions molt barates i un capital mínim de 66.000 euros. Ho vam fer en aquell moment perquè està previst que aquest any la quantitat mínima es dupliqui per norma. La nostra il·lusió és que cada soci tingui les dues accions que li correspondrien a 25 euros cadascuna. Si tothom les adquirís, no hi hauria segona fase. Però com que és difícil que passi, anirem a la següent etapa de la venda, on hi haurà socis que adquiriran percentatges diversos, limitats fins un 10% del ?total, i aleshores sí que s'acabaran les participacions. No preveiem haver de fer la tercera, oberta a tothom.

Es plantegen superar els 66.000 euros fixats si la venda funciona?

No, el Consell Superior d'Esports ha aprovat aquest capital i aquest serà. A la junta de 2014 vam explicar que el resultat econòmic de l'Olot havia sigut de pràcticament zero. I aquest any també ens vam comprometre a equilibrar el resultat de la temporada. Garantim, per tant, i jo no conec d'altres clubs que ho facin, que el preu de l'acció no baixarà.

Com ha anat la venda dels primers dies?

Comptàvem més moviment. Des de dimarts tots els socis tenen les cartes on expliquem el procés i ja s'ha començat a notar. D'entrada el procés és només per als 1.300 abonats que teníem a principi de temporada però si algun dels que va arribar més tard vol la seva participació, segur que l'aconseguirà perquè aquells que n'haguem comprat un percentatge els les cedirem sense cap problema.

Quants accionistes pot tenir l'Olot?

No ho sé, persò segurament serem una de les SAE amb més accionistes. Centenars, segur. En aquest moment ja en tenim aproximadament un centenar. No hi ha cap altre club on la junta directiva garanteixi que el preu de l'acció no baixarà. Nosaltres vam agafar el club a Primera Regional i l'estem acompanyant en la seva fase de creixement. En el punt de vista esportiu totes les il·lusions són en el partit contra l'Huracán. Però per créixer també cal que tinguem centenars d'accionistes, que ?arribem als 2.000 abonats i que algun dia el camp s'ompli cada jornada.

El soci ho ha entès, que ara és el moment?

És possible que no s'hagi entès. La gent ha acabat acceptant que els clubs estiguin dins d'una ?dinàmica on les accions perden valor i se les acaba quedant un magnat. Aquí la junta es fa càrrec dels ?exercicis que no són sostenibles.

Si pugen a Segona A hauran de fer una ampliació de capital.

Sí. Però cal tenir en compte que el capital és un fons propi de la societat i un valor que si es gestiona bé el club mai hauria de perdre valor. No és un pagament, és una inversió. L'abonament és una despesa i l'aportació de capital és una inversió.

L'Olot viu un moment transcendental en la seva història? Té la sensació que és ara o mai el moment de fer-la grossa?

El futbol viu de moments transcendentals. Nosaltres estem en un camí de creixement. Busquem acompanyar la ciutat, que el club ajudi Olot portant gent i altres coses que defensem amb els nostres valors. Tenim unes relacions de bones a molt bones amb l'ajuntament. Fan el que poden. Olot va molt endarrerit en instal·lacions esportives de futbol. Les inversions han d'arribar des de l'ajuntament, però també amb l'ajuda de la Generalitat i la Diputació. L'Ajuntament té voluntat de fer coses. Al camp l'asfaltat s'aixeca, la grada en algunes zones cau, el camp perd horitzontalitat... són defectes d'un actiu municipal que es va fer a la postguerra i pateix les conseqüències de no haver-s'hi fet mai manteniment. L'Ajuntament ha de perseverar en això i ho farà. Però també s'ha de treballar en la base: els nens d'Olot han de tenir les mateixes instal·lacions que disposen els que fan altres esports i els nens que juguen a futbol a les comarques gironines i Catalunya.

L'afició continua responent i al camp hi solen posar 1.500 espectadors de mitjana. Aquest és el millor actiu?

Jo he tingut dues satisfaccions morals molt grans en la meva etapa de president. Quan vam haver de destituir l'anterior entrenador després d'un mal resultat a casa i la premsa ja ho donava per fet, l'afició va acomiadar-lo amb aplaudiments i càntics. Això no passa ?gaire enlloc. L'altra és que l'àrbitre de diumenge em va dir que era l'únic camp on havia estat on l'afició no parava d'animar el seu equip i era respectuosa amb el rival i els col·legiats. Tenim la millor afició de Catalunya.

Novens a tres punts del ?"play-off". Es veu entre els quatre primers a final de temporada?

Estem en una etapa de muntanya del Tour amb un final a dalt de tot. Estem pedalant molt fort i ens vénen revolts complicats. Farem el que podrem. Hem de créixer una mica més per poder fer les pujades sense estar a punt de perdre l'alè.

L'actual junta es postularà per presidir la futura SAE?

Nosaltres estem al servei de l'Olot. Hi ha ànims per seguir treballant pel club a la SAE, però qui sap, potser hi ha altra gent interessada que també ho vol.