Dissabte, d'aquí a només cinc dies, l'Spar Citylift Girona jugarà a la pista del Rivas. El líder de la Lliga visita l'altre derrotat de les semifinals d'aquesta Copa amb la necessitat de seguir sumant victòries per defensar el seu primer lloc de la competició davant dos ­equips, Perfumerías Avenida i Conquero, que buscaran baixar-lo de la posició de privilegi, al llarg de la segona volta. Tocarà canviar de xip i superar el cop de la cruel derrota contra el Conquero de dissabte que, a dins del vestidor, ningú amaga que va deixar «l'equip fotut», en paraules de Noemí Jordana. I, aquí, un cop més, l'encarregat d'explicar a tothom que la Copa és aigua passada i que el que compta és la lliga, hauria de ser Ramon Jordana. Al veterà tècnic de Torelló ni li passa pel cap que perdre contra el Conquero pugui, pel que fa a confiança o, simplement, dinàmica, passar factura a la lliga. «Tu ho veus que això pugui passar?», respon estranyat un Ramon Jordana que assegura tenir molt clar com s´ha de passar pàgina: «Farem el mateix que hem fet en altres oportunitats, en parlarem i veurem el que ha passat, però sense recriminar res a ningú perquè no puc retreure res a aquest equip. El seu treball i compromís és impecable».

«No ens enfonsarem per haver perdut a la Copa, perquè no crec que estiguem en davallada, simplement no hem jugat un partit. Ja vaig dir que la Copa era una loteria i ens ha sortit cara», diu la capitana de l´Spar Citylift Girona, Anna Carbó, que segueix la línia del seu entrenador, com també ho fa Jael Freixanet. «Costa de pair, perquè el cop és molt dur, sobretot per la feina que hem fet durant un mes preparant la Copa en tots els aspectes», diu l´aler pivot de Manresa que, però, té clar que «no ens enfonsarem perquè, entre altres coses, en Ramon (Jordana) no ens deixarà. Hem de pensar en la lliga, que no ens vénen partits fàcils, i seguir treballant. Això sí, una altra vegada que juguem contra el Conquero el factor emocial encara ens donarà més energia».

Ahir, mentre es jugava una final en la qual elles haurien volgut ser protagonistes, les jugadores de l´Uni van seguir el partit a peu de pista acompanyades per Ramon Jordana. Bon ambient, menys cares llargues que dissabte a la tarda i ja sense llàgrimes, l´equip va començar el camí de retorn a la rutina que l´ha de portar a competir dissabte contra el Rivas. «A les jugadores els puc corregir jugades amb molta intensitat durant el partit, sobretot amb rivals com el Conquero perquè necessitem estar molt intensos i amb energia», detalla Jordana que, però, fora del partit és el primer a preocupar-se de cuidar del grup després d´una patacada com perdre una semifinal de Copa que semblava guanyada: «Després del partit no elspuc recriminar res a les jugadores, fa tota la temporada que treballen a molt bon nivell». Un bon treball que Anna Carbó creu que podran seguir mantenint a la lliga un cop digerida la dura derrota contra el Conquero. «No serà gens fàcil de pair, perquè és un cop molt dur i ho havíem preparat molt, però hem de centrar el cap i pensar ja en els pròxims partits de lliga que no són gens fàcils i seguir fent bé les coses a la lliga».