La Fiscalia Anticorrupció investiga Miguel Archanco, expresident de l'Osasuna, pel suposat intent de compra de partits del final de la temporada passada, entre ells un Osasuna-Espanyol (1-1), en una lluita desesperada per evitar un descens a Segona que es va acabar produït. Segons va revelar ahir Marca el club navarrès hauria destinat un milió i mig d'euros per arreglar els resultats de les últimes jornades.

L'Espanyol va defensar la seva "honorabilitat" i va mostrar "la seva absoluta sorpresa" sobre la investigació de la Fiscalia Anticorrupció pel suposat intent de compra de partits de l'Osasuna, un dels quals seria el disputat al Power8 (1-1, amb gol pels navarresos de l'exdavanter del Girona Javi Acuña). En unes declaracions al web de l'Espanyol, Rafael Entrena, vicepresident i portaveu, va recordar que el club "sempre ha defensat la puresa de la competició". "No teníem coneixement que hi hagués ningú que hagués posat en qüestió la rectitud del partit. Ningú, cap institució ni la Fiscalia se'ns ha posat en contacte amb nosaltres per requerir informació o comunicar-nos què s'estava investigant", va dir.

Per la magnitud de l'assumpte, Entrena considera que a causa de "la preocupació que pot suscitar en l'afció", des del club s'assegura que la investigació "segons sembla" afecta l'Osasuna mentre que, l'Espanyol "només de manera derivada per haver estat un dels últims equips que van jugar contra ells la temporada passada". "Volem deixar absolutament clar que l'Espanyol no ha tingut cap participació en cap manipulació de partits ni en cap tipus d'irregularitat", va recordar Entrena. De la sva banda, el porter espanyolista, Kiko Casilla es va mostranquil sobre l'afer, després de l'entrenament a la Ciutat Esportiva. "Jo i tota la plantilla neguem aquesta informació i ens remetem al que ha dit el club. Recordo que va ser un matx complicat en què no va passar res d'estrany".

Mentrestant, des de Pamplona, el president, Luis Sabalza, reconeixia que la temporada passada es va produir la retirada de diners en efectiu per import total d'uns 1,5 milions, tot i que no li consta que el club hagi intervingut en la compra de partits. El directiu va comentar que durant l'any 2014 es van produir retirades de diners que li semblen "estranyes" i que es van lliurar a empreses amb les que el club no sembla haver tingut cap relació". L'Osasuna va acabar baixant a Segona A i els diners suposadament pactats per endavant no van arribar mai al seu destí, segons fonts de la investigació.