Sergio Busquets serà jugador de la primera plantilla del Barcelona, com a mínim, fins al 2019. El jugador va arribar ahir a un principi d'acord amb el club blaugrana per signar la seva renovació per una temporada més, amb opció a una altra. Ahir al matí es va tancar l'entesa entre totes les parts implicades en una reunió que es va celebrar a les oficines de l'entitat entre el representant del migcampista, Josep Maria Orobitg, i el director de futbol del Barcelona, Raúl Sanllehí.

Aquest nou contracte no només lliga Busquets durant més temporades amb l'equip barcelonista, sinó que també el converteix en un dels futbolistes més ben pagats de la primera plantilla, només per darrere dels salaris de Leo Messi, Neymar, Xavi Hernández i Andrés Iniesta. La nova clàusula de rescissió del de Badia del Vallès ascendirà fins els 175 milions d'euros.

En l'acord també hi va intervenir el president, Josep Maria Bartomeu, i ahir va viure un dels últims capítols d'unes converses que van iniciar-se ara fa unes setmanes. El club té previst fer oficial la renovació durant els propers dies, quan el jugador signarà el seu nou contracte.

D'aquesta manera, totes les parts se surten amb la seva. El Barça lliga un dels seus millors futbolistes per a alguna temporada més i el mateix jugador, el desig del qual era el de seguir vestint de blaugrana, no només ho podrà fer, sinó que gaudirà d'un sou encara més elevat del que ja tenia.

Iniesta s'entrena amb l'equip

Pel que fa a les informacions estrictament esportives, el migcampista blaugrana Andrés Iniesta, que va ser baixa en l'últim partit de lliga contra el Llevant a causa d'una grip, es va entrenar ahir amb l'equip, malgrat no tenir l'alta mèdica. De la seva banda, el brasiler Douglas va realitzar treball específic de camp i encara no es reincorpora al mateix ritme dels seus companys.

En el primer entrenament per preparar el partit de dissabte que ve contra el Màlaga (16.00 hores), Luis Enrique va comptar amb tots els seus efectius disponibles a més dels davanters Sandro i Munir de l'equip filial.

Després de dos dies de descans, l'equip va tornar a la feina i s'entrenarà els tres pròxims dies abans de mesurar-se a l'equip malagueny amb la idea d'augmentar fins a dotze el seu nombre de victòries consecutives.