Comencen a tenir minuts. Treuen el cap al primer equip i no ­desaprofiten l´oportunitat. Tenen fam. Ganes de tastar el pa que s´hi dóna, a la Divisió de Plata, i per això lluiten. Els consolidats, els Combis, González, David Masó i Nonó, entre d´altres, ja tenen la feina encarrilada: la permanència, l´oportunitat de gaudir un tercer any consecutiu de la segona divisió d´handbol espanyola, és molt a prop. Aviat tocarà als més joves assumir aquest llegat, que ja es comencen a sentir seu. En dues temporades a Plata, Pau Campos ha comptat amb 22 jugadors diferents i hi ha fet debutat set integrants de l´equip B. El relleu generacional està garantit.

«A vegades pot haver-hi la sensació que sempre hi ha els mateixos al Bordils, però és al contrari. Els joves cada cop estan més preparats per assumir la responsabilitat i estan entrant al primer equip», explica el tècnic, orgullós perquè el filial ocupa la segona posició de Lliga Catalana i aspira a jugar la fase d´ascens a Primera Nacional -hauria de mantenir-se entre els dos primers- tot i que ha encaixat dues derrotes seguides. L´aterratge del primer equip a Plata ha acabat possibilitant «un pas endavant» pel club «perquè aquesta categoria és un reclam per a la base i tots els joves tenen ganes de provar-ho».

L´últim a arribar ha sigut Julià Castelló, un pivot de 18 anys que va debutar al primer equip fa dues jornades a la pista del Barakaldo i que també va gaudir de minuts dissabte a casa contra La Roca -l´afició el va ovacionar de valent quan va ser presentat-. Abans, altres jugadors del planter havien pogut fer el salt. El veterà d´aquest grup seria Oriol Márquez, que amb fitxa del B va arribar al primer equip a Primera Nacional i ja va disputar la fase d´ascens de Sòria que va acabar duent el Bordils a Plata. Darrere seu també s´ha anat consolidant Gerard Farrarons, que aquest curs ja té fitxa del primer equip. Contra La Roca va ser titular i va estar 45 minuts en pista. Cada cop té més confiança del seu entrenador.

Albert Masó, Robert Hospital i Arnau Palahí, per la seva banda, també han tingut aquesta temporada l´oportunitat de jugar a la segona categoria de l´handbol espanyol. I el porter Artemi Figueras, tot i que no ha debutat en partit oficial, s´entrena amb el primer equip i ja hi ha tingut minuts en alguns amistosos.

Durant els últims anys, progressivament han anat entrant jugadors del segon equip, que des de la temporada 2010-2011 juga a Lliga Catalana. Són Marc Canyigueral, Joan Comas, Xicu Reixach, Oriol Márquez, Gerard Farrarons, Dalmau Huix -tot i tenir fitxa del B ha jugat tots els partits a les ordres de Pau Campos- i Albert Carreras. El tècnic explica que «potser no tornarem a tenir una generació tan excepcional com aquella de 1989, però sí que cada temporada ens pujaran dos o tres jugadors molt vàlids per al primer equip. L´Oriol, per exemple, era el nostre tercer pivot i ara està superconsolidat. Són l´exemple que han de seguir els nostres jugadors base».