Si bé els entrenadors de la Lliga Endesa apunten el Barcelona com a favorit per aixecar la Copa del Rei, l'entrenador blaugrana, Xavi Pascual, va avisar ahir que el seu equip no està "al cent per cent" però que estan "preparats" per afrontar "el repte" que inicien aquesta tarda contra el València (19:00, Teledeporte).

Els catalans, que han aixecat 23 vegades la competició del KO, busquen igualar el Reial Madrid com a rei de copes en un moment en el qual busquen recuperar el nivell de joc i resultats mostrat en el primer tram de la temporada. "No estem al cent per cent perquè tenim jugadors que no estan del tot recuperats, però l'equip està preparat per a aquest repte. És una competició especial en què és important com arribes, però encara més el nivell de joc del primer partit", va dir ahir Pascual. I és que el Barcelona ha viatjat a Las Palmas amb els dubtes de l'escorta Edwin Jackson, amb un virus, Maciej Lampe, encarant la recta final de la seva lesió muscular, així com Brad Oleson i Juan Carlos Navarro, minvats encara de ritme de competició després de solucionar els seus problemes físics.

"Si ens han escollit com a favorits, vol dir que en el passat hem disputat finals. Per això pensen que podem ser grans favorits. Els últims anys sempre ha guanyat el Barça o el Madrid, però segueix sent una competició molt oberta. Poden passar moltes coses", va concloure Pascual. La temporada passada, Barça i València es varen enfrontar en el play-off de lliga i els catalans van acabar guanyant (3-2), però aquest cop Justin Doellman ha canviat d'equip i, a priori, els blaugrana haurien d'arribar a semifinals on es veurien les cares amb el guanyador del duel entre Unicaja i Bilbao.

A dos quarts de deu (Esport 3), l'Unicaja Malàga i el Bilbao jugaran el segon partit de la jornada d'aquest quarts de final.