s.

Barça i Madrid es veuran les cares en una nova final de la Copa del Rei de bàsquet aquesta tarda (19:00) després de superar, a les semifinals, a Unicaja de Màlaga i FIATC Joventut, respectivament.

Els primers en jugar van ser els de Xavi Pascual, contra els andalusos, que van sortir molt motivats, doncs sabien que podien classificar-se per la seva sisena final de copa consecutiva, però els malaguenys no els van voler posar les coses gens fàcils i van saber aguantar molt bé els blaugrana fins a l'inici de l'últim quart.

Amb tot, el Barça va començar manant en el partit, gràcies sobretot a l'encert des de la línia de tres punts, anotant-ne quatre en el primer quart, en el que es va aconseguir imposar 18-15.

El segon quart va ser pels malaguenys, que van basar el seu joc en els seus jugadors interiors i, sobretot en la captura de rebots ofensius per disposar de segones oportunitats. Amb aquestes armes van aconseguir posar una màxima diferència de set punts favorable als de Joan Plaza (32-39, minut 19).

A la represa, el ritme va seguir frenètic, doncs els de Xavi Pasqual no aconseguien fer-se amb el control del partit i l'Unicaja volia classificar-se per la final i, després d'un tercer quart boig, els blaugrana van poder aconseguir eixugar la diferència que hi havia al descans (59-59).

L'últim quart va ser determinant, sobretot els seus primers compassos, doncs un Barça molt sòlid en defensa va aconseguir un parcial favorable d'11-0 per trencar el partit i acabar classificant els blaugrana per la final, després d'un partit que passarà a la història per haver-se anotat el rècord de triples a la Copa del Rei, 26 entre els dos conjunts, mentre que l'Unicaja batia el d'anotats per un equip en la competició (14).

Després de la classificació dels blaugrana va tocar la segona semifinal, en la que el FIATC Joventut es media al Reial Madrid. Els blancs, que defensaven el títol, no volien sorpreses d'inici, però els de Salva Maldonado es van treure els nervis de sobre i van posar als blancs contra les cordes, doncs al descans guanyaven de sis punts (52-46).

Una arrencada fulminant en el tercer quart, va permetre als de Pablo Laso posar distàncies en el marcador, sobretot després de l'horrorós encert del Joventut en aquest període, encadenant un parcial de 2-20, acabant el tercer quart amb només 8 punts anotats.

Suton i Hannah van intentar fer reaccionar al Joventut, acostant-los a nou punts dels blancs (60-69 i 65-74), però els triples de Llull i Sergio Rodríguez (el Reial Madrid acabaria superant el rècord de triples aconseguit per l'Unicaja en el partit anterior, deixant-lo en 16), mantenien i ampliaven les distàncies, per acabar superant els badalonins per disset punts de diferència (83-100).

En la final, repetició de la de l'any passat a Màlaga, el Barça intentarà canviar el signe d'aquella edició, que es va endur el Madrid gràcies a una cistella de Llull a una dècima pel final del partit.