Adel Mechaal va rubricar el seu gran moment de forma amb una segona medalla d'or en el Campionat d'Espanya en pista coberta que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Antequera. El palamosí, si dissabte aconseguia el passaport pels Europeus de Praga guanyant la cursa dels 3.000 metres llisos, en la jornada d'ahir aconseguia creuar en primer lloc la línia d'arribada en la cursa de 1.500, convertint-se en l'atleta de mig fons més en forma del moment i aconseguint, d'aquesta manera, un doblet que encara ningú havia obtingut.

El mèrit encara és superior si es té en compte que el palamosí ha disputat tres curses en només quinze hores, ja que vint minuts després d'aconseguir l'or als 3.000 metres, disputava la seva semifinal de 1.500 i, ahir al matí, va endur-se la final, superant Diego Ruiz, amb un temps final de 3:54.64.

Mechaal, amb aquesta nova victòria també s'asseguraria el bitllet per participar en el 1.500 dels Europeus, prova a la qual té pensat renunciar per centrar-se només en el 3.000, ja que l'atleta considera que "em van millor que els 1.500, i per això em concentraré a preparar-los per Praga tot el millor que pugui. Així que renuncio als 1.500 amb l'esperança que la meva decisió serveixi perquè escullin qualsevol dels bons companys que tenen marques semblants".

Mechaal, a més, al final de la prova va confirmar que "el millor és que em sento fort i no haig de dir que em sobren la il·lusió i les ganes".

Guerrero i Vallès, medallistes

La banyolina Esther Guerrero (F.C. Barcelona) també va aconseguir penjar-se la medalla d'or en aquests nacionals indoor, ja que va aconseguir la victòria en la prova dels 800 metres llisos. Guerrero, que havia guanyat la seva semifinal guardant forces de cara a la cita d'ahir, va superar la principal favorita per endur-se el títol, Victòria Sauleda, qui aquesta temporada ha aconseguit batre el rècord d'Espanya i aconseguir la classificació per Praga. Això, però, no li va valer a Sauleda per aconseguir el títol de campiona d'Espanya, que es va endur la banyolina amb un temps final de 2:07.75, imposant-se per onze centèsimes a la plusmarquista.

La banyolina, amb aquest títol aconsegueix superar el tercer lloc de la passada edició i sumar el seu primer títol absolut, després d'aconseguir-lo en les categories inferiors (cadet, júnior i promesa).

Èlia Vallès, de la seva banda, va aconseguir la seva primera medalla en uns campionats d'Espanya en pista coberta, ja que va finalitzar en tercer lloc, i amb millor marca personal, a la final dels 400 metres llisos, que es va endur Indira Terrero, amb un temps de 52.64. Vallès va aturar el crono als 54 segons i 86 centèsimes i li va servir per accedir al tercer graó del podi.

Amb les dues medalles d'or de Mechaal i el bronze de Vallès, l'Associació Atlètica Palamós va acabar en el quart lloc del medaller final, un gran resultat.