El Manchester City i el Barcelona reeditaran avui a l'Etihad Stadium (20.45, TV3/La 1) el partit de vuitens de final de la Lliga de Campions de l'any passat, en un partit al qual arriben amb inèrcies canviades. Els de Manuel Pellegrini, després d'un mes de febrer complicat, en el qual van acusar en excés l'absència de Yaya Touré, reben els blaugranes després de golejar 5-0 el Newcastle i retallar fins a cinc els punts de diferència amb el Chelsea a la lliga anglesa. Per contra, el Barcelona de Luis Enrique ha vist frenada en sec la seva ratxa triomfal després de caure dissabte passat al Camp Nou inesperadament contra el Màlaga (0-1).

El Barça, quatre vegades campió d'Europa, busca colar-se per vuitena vegada de forma consecutiva en els quarts de final i per a això haurà de derrotar un rival que, si bé està per sota d'ell en les apostes, té cada any que passa més experiència a la Lliga de Campions.

El Barcelona arribava embalat a Manchester per repetir el duel de la temporada passada amb el City, però una nova ensopegada a la Lliga, després de signar onze partits seguits amb victòria (Lliga i Copa), ha tornat els blaugranes a un estat de preocupació. Després de guanyar la temporada passada l'enfrontament de vuitens contra el City i repetir-se l'encreuament en aquest curs, el Barcelona es mantenia fins fa uns dies amb gairebé totes les apostes a favor seu, però una nova mala tarda dels de Luis Enrique ha generat uns dubtes que s'havien dissipat fa setmanes.

La derrota de dissabte al Camp Nou contra el Màlaga no ha fet més que tornar l'equip de Luis Enrique a la inseguretat que va arrossegar fa mesos quan el seu joc i efectivitat es van posar en dubte. Amb l'ànim tocat, i després d'un partit per oblidar contra el Màlaga, a causa de la gairebé nul·la producció ofensiva contra un rival que en dos partits de Lliga li ha guanyat quatre punts, el conjunt blaugrana s'enfrontarà a un City que arriba després de dues victòries a la Premier amb golejades.

En el Barcelona, Luis Enrique té tota la seva plantilla disponible, i per això no ?s'esperen canvis ?respecte de l'onze que més ?èxits sembla disposat a oferir, encara que amb el canvi a la ?porteria, que ocuparà ?l'alemany Marc-André ter ?Stegen, relegat a la banqueta a la Lliga.

En defensa, el quartet format per Alves, Piqué, Mascherano i Alba sembla inamovible, després que l'argentí no estigués a l'onze inicial de dissabte passat. Davant, s'espera que Rakitic torni a la titularitat també, al costat d'Iniesta i Busquets per presentar-se amb la tripleta que proveeixi de joc el trio ofensiu (Messi, Suárez i Neymar), que ha estat letal fins que aquest cap de setmana el Màlaga va saber frenar amb encert. Avui també es disputa el duel de vuitens entre el Juventus i el Borussia (20.45).

El Manchester City recupera per al partit d'avui el migcampista James Milner, que es va perdre els últims partits per lesió, però no podrà comptar amb l'ivorià Yaya Touré, que compleix l'últim dels tres partits de sanció després de la seva expulsió en el partit contra el CSKA Moscou.

El seu compatriota, Wilfried Bony, que va debutar dissabte ?passat amb la samarreta "citizen", ?podria disputar el seu primer ?partit de titular amb el conjunt del nord d'Anglaterra, acompanyant ?l'argentí Sergio Agüero a la punta de l'atac. El Kun, autor de cinc gols en la present edició de la Lliga de Campions, incloent un triplet ?decisiu en la victòria en la ?cinquena jornada sobre el Bayern Munic (3-2), tornarà a ser la principal ?referència ofensiva, flanquejat per ?David Silva i Samir Nasri als costats.