Què hi fan al Cercle Polar Àrtic un blanenc i un tarragoní ? Passar fred, això segur. Però també deixar tothom amb un pam de nas. Ningú s'imaginava, allà a la Lapònia finesa, que dos catalans serien no només els més ràpids, sinó també els més forts per aguantar dempeus més de 27 hores, salvant desnivells, combatent temperatures més que gèlides i vencent la sed i la gana. Xavi Marina, de la mà del seu inseparable company d'aventures Tony Andrades, va guanyar l'Ultra Rovaniemi 150. Una experiència més per col·leccionar per al gironí, tot i que amb un final encara més feliç que no pas en altres ocasions. No serà fins avui que iniciarà el viatge de retorn, però ningú li treu haver-se proclamat vencedor, tant ell com Andrades, d'una de les proves més exigents del planeta.

L'Ice Ultra va ser un tastet. L'any passat va provar en primera persona què se sent tot competint a l'Àrtic. Li va agradar l'aventura (va acabar segon), fins al punt que no va dubtar a apuntar-se a l'Ultra Rovaniemi, una cursa d'autosuficiència de 150 quilòmetres que ha dut Xavi Marina fins a Finlàndia. Al costat del tarragoní Tony Andrades, amb el qual ha completat diverses curses ("és un esportista molt fort, una autèntica passada"), el blanenc va ser el primer a creuar la línia de meta després de 27 hores i 15 minuts. "Ens ho hem currat molt. Ha estat duríssim, hem passat molta fred i ens hem aturat molt poc als avituallaments perquè hi havia un grup molt fort. Ha estat una cursa d'estratègia i entre en Tony i jo ens hem ajudat moltíssim", valorava ahir Marina des de Rovaniemi.

Amb tot el material en un trineu (una pulka) i combatent contra temperatures que han arribat fins als 27 graus sota zero, el gironí ha estat el millor, superant rivals de 20 nacionalitats diferents. "La resta de participants eren russos, canadencs, nord-americans, finesos... S'han sorprès de veure guanyar dos catalans! Ha estat genial. Tot just l'he acabat i ja tinc ganes de provar-ho una altra vegada", completava.