La força ofensiva i la intensitat del Bayer Leverkusen van desdibuixar de principi a fi a l'Atlètic de Madrid amb un mínim càstig, un 1-0, a l'espera de la tornada al Vicente Calderón i d'una versió més reconeixible. Un sol gol en contra, materialitzat per Hakan Calhanoglu a la segona part, i els 90 minuts que queden de l'eliminatòria, el proper 17 de març a Madrid, és el millor que treu el conjunt madrileny de la seva visita al Bay Arena. A més a més perd per sanció per la tornada Godín i Tiago, expulsat ahir.

L'equip matalasser, va construir l'inici de la visita a Leverkusen des de la idea de controlar les trepidants i massives transicions ofensives rivals. Ni volia contraatacs ni faltes properes ni córners del seu adversari. Ni una sola distracció ni pèrdua que llancés la velocitat del seu oponent. La superioritat d'intensitat dels germànics va ser incontestable per a l'Atlètic, assetjat insistentment en qualsevol sector del camp per on circulés la possessió visitant, sotmès pel vertigen amb què es va desplegar el Leverkusen quan va robar la pilota, enredat en atac, desbordat per moments i doblegat en cada segona jugada, en cada pilota dividida per alt i per baix. Va sortir indemne l'equip madrileny de la primera mitja hora i d'uns quants ensurts per a Moyà, exigit en un parell de complicades sortides, amenaçat en diverses centrades a l'àrea.

Mai es va sentir còmode l'Atlètic. Ni tan sols quan va ressorgir en el tram final del primer temps amb dos xuts gairebé seguits, però aturats per Leno. Una reacció apagada ja en l'inici de la segona part. No li durava gens la pilota a l'Atlètic. Calhanoglu, a dins de l'àrea, va llançar un xut de dreta definitiu que va batre Moyà. L'expulsió de Tiago va fer que els de Simeone donessin per bo el resultat i renunciessin l'últim quart a cercar l'empat.