El campió de la Copa del Rei d'hoquei patins es decidirà entre el Barça i el Patí Vic. Els dos conjunts disputaran la final aquesta tarda (15.00, Esport3 i Teledeporte) en una Ciutat Esportiva de Blanes que ahir va viure dues semifinals d'allò més emocionants.

En la primera semifinal, el Vic del lloretenc Carles Grau i dels maçanetencs Romà Bancells i Roger Presas va desfer-se del Liceo del colomenc Oriol Vives a la pròrroga, gràcies al gol d'or d'un inspirat Ferran Font en l'execució d'una falta directa, passant la pilota per sota les cames de l'argentí Grimalt.

En la segona semifinal de la tarda, el Voltregà, impulsat per la seva afició, que va omplir les graderies de Blanes, no va poder repetir la gesta aconseguida a la lliga i va caure davant un Barça B que va fer valer la seva qualitat. En un partit en què Ricard Mu´ñoz no va fer jugar homes com Marc Torra o Raül Marín, els blaugrana van aprofitar el seu avantatge (2-0 i 3-1) per frenar el ritme del conjunt osonenc. Sense un derbi osonenc que hagués sigut molt emocionant, el Barça i el Vic reeditaran aquesta tarda la final de 2009, en què el conjunt osonenc va imposar-se (2-1) a La Corunya. Ambdós equips també van veure's les cares en les finals de 2005 i 2003, que van acabar amb el resultat de 2-0 a favor dels blaugrana. Si el Barça s'imposa avui, aconseguirà la seva vintena copa mentre que el Vic seria la quarta.