L'escriptor i professor universitari garrotxí Lluís Busquets i Grabulosa té una llarga trajectòria acadèmica i literària, amb més d'una vintena d'obres publicades, també té una extensa experiència en col·laboracions amb mitjans de comunicació, però ahir va comprovar una màxima de la Catalunya actual: "Al Barça, ni tocar-lo". Busquets és col·laborador habitual de Diari de Girona i, a més d'articles d'opinió quinzenals, publica regularment entrevistes al Dominical amb personatges rellevants. Ha entrevistat, per exemple, al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, o a l'ara d'extrema actualitat jutge Santiago Vidal, però els seus "cinc minuts de fama" hauran arribat per una entrevista a l'antic jugador i entrenador del Barça, Carles Rexach.

El passat diumenge, el Dominical va publicar una conversa pregunta/resposta de Lluís Busquets amb Rexach que, ahir, sis dies després, va ser reproduïda també al suplement"Revista" del diari de Manresa Regió 7, com Diari de Girona del grup Editorial Premsa Ibèrica. I la propagació, a través de les xarxes socials d'alguna de les respostes de Rexach, des de fa unes setmanes membre de la més que experimentada nova comissió esportiva blaugrana al costat de l'italià Ariedo Braida, va fer que l'entrevista donés la volta a Catalunya, a la resta d'Espanya i a mig Europa per acabar, ja hores més tard, arribant a Argentina. La frase que es va viralitzar més per internet va ser que l'any passat Messi " va menjar més pizzes de les que volia o podia", però també n'hi ha d'altres que, en el moment de fer-se l'entrevista (el passat setembre) o quan ell mateix les va revisar per escrit (desembre), no li van semblar res de l'altre món però, ara, quan forma part de la comissió esportiva blagurana que ha rellevat a Andoni Zubizarreta, fan mal d'ulls en veure en boca de Carles Rexach: "Potser s'ho té un pèl massa cregut (sobre Deulofeu)"; "Juga però no es nota (Sergi Roberto)"; i "Ha començat amb massa normes (Luis Enrique)".

La contundència d'aquestes frases, sovint tretes de context a les xarxes socials, va córrer com la pólvora per les redaccions dels mitjans de Barcelona i Madrid que, en els minuts abans del partit de l'equip blaugrana a Granada, van dedicar-se a anar a la caça i captura de les declaracions d'un Lluís Busquets i Grabulosa que, al seu entendre, l'entrevista a Rexach continuava sent ben poc important amb la gran majoria de la resta de coses que ha escrit en els darrers temps. TV3, Catalunya Ràdio, Cope, Telecinco, Marca... (sense oblidar el molt insistent departament de comunicació del club blaugrana). Tots, després d'una primera trucada a Regió 7, van anar desembocant a Diari de Girona per provar de parlar amb Busquets que, aprofitant el descans del partit dels blaugrana, va entrar en directe a la transmissió de l'emissora publica catalana per explicar a Joaquim Maria Puyal el relat d'una història que, a disgust seu, no parava d'inflar-se com una bombolla. A principi de setembre, Carles Rexach va participar en un dels habituals sopars que periodistes, professors universitaris i professionals diversos de procedència gironina fan a Barcelona. El col·loqui posterior és, normalment, "off the record", però també se sol aprofitar l'oportunitat per fer alguna entrevista intemporal al convidat que acaba sent publicada al dominical del Diari de Girona. Setmanes després de l'entrevista, Lluís Busquets va fer arribar a Carles Rexach una còpia transcrita de l'entrevista que tenia pensat publicar i aquest li va donar el seu vist-i-plau. És clar que llavors Rexach era un simple assessor del president Bartomeu i no pas un membre de la nova comissió esportiva. Tot ha canviat i ahir, al veure la repercussió de les seves paraules, "Charly" va parlar a RAC1 per tocar el violí assegurant que no recordava haver concedit cap entrevista a Regió 7 i que, en tot cas, potser havia fet algunes d'aquestes afirmacions en el transcurs d'un sopar que ell considera informal. El que mesos abans havia vist bé en llegir la transcripció escrita que li havia fet arribar Llúis Busquets ara ja no ho podia admetre. Encara que el Rexach de llavors i el d'ara pensi, per dins seu, que "Messi va menjar massa pizzes".