Disposades a fer-la grossa. L'Spar Citylift Girona s'aferra al somni d'acabar la fase regular com a líder de la Lliga Femenina, i ho fa amb arguments suficients com per seguir somiant, no només amb prendre el primer lloc al Perfumerías Avenida, sinó també en fer quelcom important en el play-off pel títol.

L'arribada de Roberto Íñiguez -qui per cert continua invicte- a la banqueta ha donat aire fresc a una plantilla que sense anar més lluny ahir va guanyar a la pista del Cadí La Seu d'Urgell sense problemes (64-81). Tot i el perill que suposava haver jugat dimecres a la nit a Las Palmas, amb pròrroga inclosa (75-76), l'equip va tornar a demostrar que tot és possible. De la mà de Vanessa Gidden, Ify Ibekwe i Noemí Jordana, l'Uni va ser l'autèntic dominador del derbi català. La gran sortida que va protagonitzar l'equip de Fontajau, va resultar clau per lligar la 21a victòria de la temporada en 24 jornades.

Amb un inici demolidor, l'Uni es va plantar a la fi dels primers deu minuts amb un avantatge d'11 punts (18-29). Bona part de la feina ja s'havia executat, però res estava fet. Ho va poder comprovar en primera persona l'Spar Citylift Girona en veure com el Cadí era capaç de mostrar la seva millor versió defensiva per escurçar les diferències a tres minuts per acabar el segon període (31-33). S'havia entrat en el moment més crític. Els primers símptomes d'esgotament eren evidents, però un cop més, l'equip va trobar els recursos necessaris per recuperar el terreny perdut i arribar al descans amb una renda de set punts (33-40). En aquest moment la pregunta que es feia pràcticament tothom era evident. Saber si l'equip seria capaç d'aguantar el desgast físic dels últims dies. Roberto Íñiguez i les seves jugadores es van encarregar de donar la resposta. Ni el fet que el Cadí aconseguís acostar-se a només quatre punts (40-44), ni la poca efectivitat en atac durant el tercer quart van fer perillar la victòria final (64-81). El triomf del Permuferías Avenida ahir a casa contra el Gernika (73-64), fa que l'Uni hagi d'esperar que el Salamanca ensopegui en un dels dos partits que li queden de lliga -dimecres juga contra el tercer classificat, Conquero-, i ell guanyar-los tots dos, per assolir el lideratge de la fase regular. Llavors, a partir del 4 d'abril, ja serà temps de play-off.