El Gran Premi del Qatar no serveix per treure conclusions. És la primera prova del Mundial i, com a tal, pot passar de tot. Pilots que tot just estan provant les seves motos, equips als quals encara els falta pulir molts detalls, experiments, sorpreses... Tot hi té cabuda, a Losail. És per això mateix que no sorprèn veure que Marc Márquez, vigent campió del món de MotoGP, estrenés la seva nova candidatura per revalidar el títol amb una cinquena posició final. La prova la va dominar l'incansable Valentino Rossi, que es va apuntar la victòria número 109 de la seva carrera al damunt de la Yamaha. Més enrere va quedar Maverick Viñales. Del tot normal, sobretot perquè el rosinc s'estrenava en una cursa oficial a la categoria reina. Catorzena posició final i primera experiència entre els més grans. Tot plegat, en l'inici d'un Mundial que es preveu emocionant i després d'una cursa que va deixar ben poques pistes de què és el que pot passar al llarg d'aquest campionat.

Sobre el traçat de Losail, Valentino Rossi va demostrar perquè als seus 36 anys encara és considerat com una de les llegendes d'aquest esport. Il dottore va imposar-se en una ajustat final al seu compatriota Andrea Dovizioso (Ducati), que va ser segon i Iannone tercer. El català Marc Márquez es va haver de conformar amb la cinquena plaça després de protagonitzar una espectacular remuntada en la que va passar de l'última posició fins al cinquè lloc final.

Com sol passar, a Qatar hi va haver sorpreses. Coses que ben pocs s'esperen. El debut de torn del Mundial sol deixar aquestes coses. Una d'elles va ser l'errada de Marc Márquez. El pilot de Repsol va sortir de pista i, sense caure, va recuperar un lloc sobre l'asfalt però a la cua de la resta dels competidors. Per davant, l'italià Andrea Dovizioso era l'encarregat de marcar el ritme. El de Cervera es va veure obligat a iniciar una remuntada espectacular.

Amb Dovizioso al capdavant, Dani Pedrosa tampoc va estar massa encertat en els primers revolts i va caure fins a la novena posició, mentre que Jorge Lorenzo, que no va poder passar del sisè lloc en els entrenaments, es va situar líder de la cursa en el segon gir, quan Márquez ja ocupava la dotzena plaça.

Després d'una cursa marcada pels canvis constants de posicions, amb moltes alternatives, a tres voltes per al final hi va haver un nou cop d'efecte: en aquesta ocasió va ser obra de Valentino Rossi, que va doblegar a Andrea Dovizioso per posar-se primer, encara que el seu rival i compatriota va intentar recuperar la posició de totes les maneres possibles mentre Marc Márquez estava a quatre segons d'ells. Les voltes finals van ser una baralla entre Rossi i Dovizioso que es va resoldre a favor del nou vegades campió del món, que va saber aprofitar la frenada de la seva moto davant de la velocitat de la Ducati del seu rival. Márquez va acabar cinquè, per davant de Dani Pedrosa i amb Pol Espargaró en la novena posició, amb el seu germà Aleix, onzè. Maverick Viñales, en la seva primera cursa oficial en la categoria reina, va anar fent. Sense presses i aliè a tot el que passava al capdavant de la cursa, va ser capaç d'aguantar el tipus, va evitar que massa rivals l'avancessin i va tancar l'experiència qatarí amb una catorzena plaça final.