Veure l'estadi Palamós-Costa Brava ple fins la bandera amb poc menys de 6.000 aficionats fent l'onada és una veritable utopia que només es fa realitat un cop l'any, quan el prestigiós torneig internacional de futbol base Mediterranean International Cup (MIC) treu el cap per la Costa Brava. És cert que ahir el temps no va acompanyar, però res va impedir que se celebrés la cerimònia d'inauguració d'un campionat que està més que arrelat a les comarques gironines. Amb l'edició d'enguany ja són catorze les vegades consecutives que el MIC arriba a la Costa Brava; i així seguirà, com a mínim, fins al 2019. Amb el vent i els núvols com a companys inseparables, no hi van faltar la festa, els càntics, els colors i sobretot el futbol en el primer dia.

A un quart de deu del matí la pilota ja rodava a l'estadi palamosí amb el partit que va enfrontar el Reial Madrid i el Gimnàstic Manresa, de categoria infantil. La lògica es va imposar i les promeses blanques van guanyar per un clar 4-0. Va ser un partit especial per al porter català dels madridistes, el berguedà Toni Fuidias, ja que s'enfrontava als seus excompanys, uns manresans que no el van poder batre. Les mirades prèvies a aquest enfrontament anaven dirigides cap a la banqueta blanca i, sobretot, cap a l'exjugador Guti Hernández, segon entrenador i principal objectiu dels més menuts a l'hora de demanar-li autògrafs i fotografies.

Un cop el primer partit va acabar, tot el protagonisme el va prendre la cerimònia d'inauguració. L'espectacle de la batucada va servir per donar pas a l'atleta local i exjugador del MIC amb el futbol base del Calonge, Adel Mechaal. El bicampió d'Espanya, acompanyat del president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, es va dirigir al centre del camp per donar per inaugurat el MIC 2015. Mentrestant, la gespa començava a ser envaïda pels més de 200 equips de 34 països que, durant aquests dies, lluitaran per poder-se guanyar un lloc en les finals de diumenge. Des d'un dels laterals de l'estadi van començar a desfilar els joves futbolistes que aquests dies intentaran emular els Messi, Neymar, Piqué, Alba, Busquets, Marcelo, Lucas Silva, Cesc Fàbregas i un llarg etcètera; jugadors desconeguts fa un bon grapat d'anys quan van viure el MIC de torn, però que ara s'han convertit en estrelles mundials. El president del MIC, David Bellever, es va dirigir des del cercle central a tots els assistents destacant la repercussió del Torneig i els més de 50.000 futbolistes que han participat en el quart de segle que ja té de vida. El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; l'alcaldessa de Palamós, Maria Teresa Ferrés; i Josep Pujols, representant territorial de l'Esport de la Generalitat, també van dirigir unes paraules als prop de 6.000 aficionats que van omplir les graderies. Un dels moments innovadors d'aquesta cerimònia va ser quan diferents representants dels 34 països van llegir en el seu idioma un text que enaltia valors com el companyerisme, el respecte i el fair play.

Sense poder veure els focs artificials (suspesos pel fort vent), a un quart de dotze va arribar de nou el torn per al futbol. Els juvenils de Barça i Palamós es van veure les cares amb Adrià Vilanova, fill del desaparegut Tito Vilanova, defensant els colors blau i grana. 3-0 per als barcelonins i per al bàndol empordanès, quatre jugadors que ja han debutat amb el primer equip a la Tercera Divisió: David Torres, Jordi Frigola, Manu Alcántara i Àlex Fernández. Ja a la tarda, la jornada va continuar amb la victòria de l'actual campió juvenil, Màlaga, o d'equips gironins com el cadet del Llagostera o l'aleví i l'infantil del Figueres... Aquest matí, Palafrugell acollirà una interessant jornada internacional amb equips de primer nivell com Porto, Madrid, Barça i Espanyol. Enguany no hi és la totpoderosa i sempre candidata a guanyar-ho tot, el Brasil, però les dades del MIC continuen essent espectaculars: un país més que l'any passat (36), l'aplicació MIClive per seguir els partits en temps real, més equips al MIC integra, el menú MIC saludable, un torneig amb un impacte de més de tres milions d'euros, més de 5.000 pensions completes...