El passat estiu, Brittany Chambers aterrava a l'Spar Citylift Girona amb l'aval d'haver estat la màxima anotadora de la Lliga Femenina 1 la temporada anterior i amb fama de ser una gran tiradora exterior. Aquest curs, però, i jugant un equip amb els lideratges més compartits que el Gran Canària, Chambers no ha estat mai excessivament encertada tirant de fora tot i haver demostrat una notable capacitat per sumar en favor del grup defensant, anotant amb el seu sorprenents talls per la línia o, fins i tot, rebotejant. Això sí els triples no li han acabat d'entrar i, segurament per això, ahir se li va dibuixar a la cara el millor dels seus somriures quan va anotar els tres punts que, just a l'inici del darrer quart (29-46), clavaven un duríssim cop a les il·lusions de remuntar del Conquero. L'Spar Citylift Girona havia estat netament superior al llarg de tot el partit, d'ençà que va agafar un avantatge de nou punts en els primers minuts, i que va anar tancant amb un gran treball defensiu de tot el grup negant molt bé les passades perquè les locals no entressin pilotes a Elonu i a les altres interiors, amb el paper ahir un altre cop desequilibrant d'Ify Ibekwe (22 punts i 10 rebots) i de Vanessa Giden (15 i 10) per acabar de fer-li el nus amb el triple de Chambers i un de posterior de Noemí Jordana.

Al final 49-66 i el bàsquet femení català que recupera un lloc a la final de la Lliga després de gairebé una dècada, el darrer va ser l'UB Barça, al mateix temps que el projecte de l'Uni Girona arriba al seu punt més alt després de només sis temporades a l'elit. El Perfumerías Avenida de Marta Xargay o el Cadí La Seu de la també gironina Geo Bahí seran el rival en la lluita pel títol, també en el format de play-off al millor de tres partits, en funció del que passi en el tercer partit d'aquest dissabte a Salamanca. La final començarà el cap de setmana del 18/19 d'abril i l'Uni tindrà el factor pista en contra si juga contra Perfumerías i a favor si ho fa contra el Cadí. En un cas el primer partit seria a Salamanca i en l'altre a Fontajau.

A l'hora de la veritat, el darrer dels cincs partits que ha jugat l'Uni contra el Conquero aquesta temporada va ser el menys agònic. I, si a algú va afectar la pressió de jugar-se el bitllet per a la final al ple a rebentar pavelló de Huelva, aquest va ser al Conquero, que de no haver estat per dos triples finals de Maria Asurmendi, el segon al darrer segon i des de mig camp, hauria arribat al descans amb un resultat molt més advers encara que el 21-29. Amb Anna Carbó lesionada, es va fer un fort esquinç al peu en el darrer entrenament abans de vitajar, a Roberto Íñiguez li va sortir molt bé la seva insistència, ahir necessitat, a jugar amb tres grans i, per un costat, Ify Ibekwe va excel·lir en els dos primers quarts i, per l'altre, i segurament més important, el Conquero no trobava la manera d'atacar una defensa gironina que ni tan sols va acusar els problemes amb les faltes de Vanessa Gidden. Jael Freixanet li va fer un bon relleu trencant-se la cara contra les Pascua, Elonu i Davis mentre l'Uni mostrava a tothom, ahir en directe per Teledeporte, que el bàsquet intel·ligent que va coure a foc lent Ramon Jordana ha acabat cuinant-se amb el punt de solidesa i consistència sobre la pista que, sense estridències, ha aportat Íñiguez.

Abans del descans, l'Uni va arribar a tenir dues màximes diferències d'onze punts (15-26 i 18-29), però els dos triples de Maria Asurmendi varen aconseguir que la sorollosa afició local agafés una mica d'aire en les seves il·lusions després d'una primera meitat on, inesperadament per a molts, van topar amb una dura realitat: no podrien veure el seu equip lluitar fins al darrer minut per aconseguir la victòria que allargués la sèrie. A Íñiguez li agrada guanyar els partits, si pot ser, en el tercer i ahir no va poder acabar de fer, però, amb l'ajuda d'algunes intervencions de la defensa zonal, va saber mantenir el marge pels voltants dels deu punts insistint amb la seva idea de les tres grans. Amb Gidden i unes ahir notables Freixanet i Kuktiene compartint molts minuts amb Ibekwe el Conquero mai va anotar fàcil a prop de la cistella. De fet, Chelsea Davis i Adora Elonu van fer la majoria dels seus punts quan els triples de Chambers i Jordana ja havien tancat donant una victòria realment històrica.