El Rayo ha aconseguit un empat al Power8 Stadium (1-1) després de trencar el domini inicial de l'Espanyol amb un gol d'Insúa a la mitja hora, encara que en la represa ha pagat car tancar-se en el seu camp en els últims 20 minuts i ha encaixat un gol de Moreno.

El punt no deixa satisfet a cap dels dos equips, les opcions dels quals per a aconseguir la setena plaça, que donaria accés a l'Europa League, es redueixen a falta de tres jornades per acabar la Lliga.

Els blanc-i-blaus buscaven tancar una setmana fantàstica després de guanyar el Granada a dijous i quedar-se a dos punts del somni europeu. El seu ímpetu inicial ha estat més gran. Arbilla, de falta, ha tardat 14 minuts a manar una pilota al travesser: els catalans controlaven el xoc i empenyien el bloc madrileny a la seva àrea.

La velocitat de Lucas Vázquez, l'enganxada de Caicedo, per centímetres no marca, i l'habilitat de Sergio García amenaçaven Toño. Paco Jémez es desesperava. Als 20 minuts els de Sergio González, de tota manera, han baixat el ritme. Això sí, sense perdre la iniciativa. Minimitzant els riscos, volien marcar el primer.

No obstant això, una genialitat d'Insúa ha destrossat el guió del partit a Cornellà. L'argentí ha signat una carrera individual i, després d'una paret amb Bueno, ha posat el 0-1 al marcador en el minut 29. El seu tret, pegat a la base del pal, ha estat inabastable per a Kiko Casilla.

Lluny de refredar-se, l'Espanyol insistia en l'empat, encara que no ha pogut fer-ho abans del descans. Tocava fer en la represa, malgrat que el quadre blanc-i-blau ha hagut de lamentar la retirada de Caicedo. L'equatorià ha sortit del camp en llitera després de xocar-se amb el cap de Morcillo. Stuani ha entrat en el seu lloc.

El Rayo aguantava de nou la pressió blanc-i-blava i llegia bé el joc a la contra. Ha estat a punt de marcar el segon en el 53 després d'un centre de Bueno al qual no ha arribat Miku, en punta. Era una de les ocasions més clares del conjunt de Vallecas, encara que Duarte, providencial, ha tallat el gol.

Les oportunitats per a l'amfitrió escassejaven. Els de Jémez estaven ben posicionats i, amb avantatge, han plantejat un partit més travat. Arribar des de les bandes, centrant a Stuani, era l'alternativa més clara per a l'Espanyol.

Amb prou feines hi havia notícies de l'atac del Rayo Vallecano. Manucho, pretès pels catalans la temporada passada, no entrava en joc. A falta de 20 minuts per al final, el bloc visitant s'ha ficat en el seu camp durant la majoria del temps i ha cedit la pilota als periquitos.

Els de Sergio González protagonitzaven un monòleg. Atacaven, recuperaven i repetien. Insistien en una recepta que, en el minut 79, ha donat els seus fruits. Héctor Moreno ha centrat des de la dreta i, quan semblava que la pilota no trobaria rematador, la seva assistència s'ha enverinat i a acabat a la xarxa de Toño.

Amb la grada de Cornellà encesa, l'Espanyol s'ha llançat a per més. Ha disposat d'un tres contra un en la següent acció, però Lucas ha preferit disparar a assistir als seus companys. El Rayo aguantava i, a poc a poc, el rellotge li ha acabat donant la raó. Amb l'entrega de l'amfitrió no n'hi ha hagut prou per a endur-se la victòria.

- Fitxa tècnica:

1. RCD Espanyol: Kiko Casilla; Arbilla, Álvaro, Héctor Moreno, Duarte; Lucas Vázquez, Víctor Sánchez, Cañas, Montañés (Salva Sevilla, min.64); Sergio García i Caicedo.

1. Rayo Vallecano: Toño; Tito, Castro, Morcillo, Insúa; Trashorras, Baena (Jozabed, min.71); Embarba, Bueno, Álex Moreno (Licá, min.82) i Miku (Manucho, min.61).

Gols: 0-1, min.29: Insúa; 1-1, min.79: Héctor Moreno.

Àrbitre: Teixeira Vitienes (comitè càntabre). Ha expulsat Cañas ( min.90). Ha amonestat Arbilla (min.57), Víctor Sánchez (min.63), Toño (min.63) i Duarte (min.86).

Incidències: partit corresponent a la trenta cinquena jornada de la Lliga, disputat al Power8 Stadium davant 15.435 espectadors.