La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat avui no barrejar futbol i política i, per tant, no pretendre utilitzar la final de la Copa del Rei del 30 de maig "al servei de la independència" de Catalunya xiulant un símbol de tots els espanyols com és l'himne nacional.

Sáenz de Santamaría ha fet aquesta petició en la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres en ser preguntada per la possibilitat que plataformes nacionalistes vinculades a ERC estiguin impulsant aquesta xiulada i per si creu que, si es produeix, s'hauria de suspendre's el partit que disputaran a Barcelona el Barça i l'Athletic de Bilbao.

La vicepresidenta ha demanat als partits polítics que sàpiguen diferenciar unes coses de les altres i intentar evitar fer política en tots els fòrums i en tots els assumptes.

"No tot és bo per al convent", ha advertit abans de considerar que cal ser molt més respectuosos amb l'afició i d'opinar que determinat tipus d'actituds posa a cadascun al seu lloc.

En aquest context, ha subratllat: "No tot pot utilitzar-se al servei de la independència; no tot pot utilitzar-se al servei d'un programa polític molt concret".

Per això, ha defensat que el dia 30 de maig es deixi gaudir als aficions i ha demanat respectar els símbols que identifiquen la democràcia espanyola.

Ha precisat que "els senyors d'ERC" tenen fòrums com el Parlament per plantejar el que considerin oportú dins de la llei i ha insistit que la final de la Copa és una jornada "per gaudir de la festa del futbol i no per a un altre tipus de reivindicacions".