La Comissió Antiviolència estudia sancions per la xiulada

La reunió s'allargarà fins la tarda i es preveu una roda de premsa a les set per anunciar les possibles accions

01.06.2015 | 16:15

La Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme i la Xenofòbia està reunida des de les 13.00 h a la seu del Consell Superior d'Esports a petició del govern espanyol per estudiar possibles sancions per la xiulada que més de 90.000 espectadors de la final de la Copa del Rei van fer a l'himne d'Espanya i al rei Felip VI abans de l'esdeveniment. Està presidida pel president del Consell Superior de l'Esport, Miguel Cardenal, que dimecres passat ja havia advertir que aquest organisme estudiaria la possibilitat d'"imposar sancions" si les aficions xiulaven l'himne. També hi és present el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i representats de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

La reunió ha començat a la una i s'allargarà fins ben entrada la tarda. Segons fonts del Consell Superior d'Esports, primer els membres de la permanent de la comissió faran un debat genèric sobre els fets, i es preveu que a la tarda abordin qüestions més tècniques. Han anunciat una roda de prensa que tindrà lloc previsiblement a les set de la tarda, on donaran a conèixer les actuacions que s'emprendran.

La cita té lloc a petició del govern espanyol perquè la Comissió contra la Violència depèn formalment del Ministeri d'Educació i pot actuar a requeriment del Ministeri de l'Interior. Precisament aquests dos ministeris s'alternen la presidència i la vicepresidència de l'organisme.

La Moncloa explicava els motius de la convocatòria al comunicat que va emetre diumenge mentre encara es disputava el partit i que havia estat creat abans que es produís la xiulada. El document afirmava que es convocava la comissió "amb l'objectiu de procedir a denunciar les actuacions inconvenients i, en el seu cas, proposar les sancions que fossin procedents, en aplicació de la vigent legislació, els principis de la qual han de ser preservats".

La Comissió té entre les seves funcions incoar expedients sancionadors "per actuacions susceptibles de qualificar-se com a infracció d'acord al títol II de la Llei 19/2007" contra la violència a l'esport, que entre altres estipula que queda prohibit "practicar actes violents, racistes, xenòfobs o intolerants" als recintes, així com "agredir o alterar l'ordre públic" o "entonar càntics" o "exhibir pancartes, baneres o símbols" que "incitin a la violència o al terrorisme".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

Francesc Guerra venç la Tramun
Francesc Guerra venç la Tramun

Francesc Guerra venç la Tramun

Els quatre primers ciclistes d'arribar van haver de ser desqualificats per saltar-se un dels punts...

Jonás Ramalho, «molt content» pels seus cent partits amb el Girona

Jonás Ramalho, «molt content» pels seus cent partits amb el Girona

El central basc del Girona apunta que "sempre ho he donat tot quan m'ha tocat jugar i espero poder...

El Palamós goleja i surt del descens

El Palamós goleja i surt del descens

L'equip de Vicenç Fernández es mostra molt efectiu al Feliu i Codina i derrota l'Horta gràcies al...

El Bàsquet Girona manté el seu idil·li amb Fontajau

El Bàsquet Girona manté el seu idil·li amb Fontajau

Els de Quim Costa van aconseguir superar el Menorca amb un bon partit de tot l'equip · El Salt...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema