Inabastable. Així es podria qualificar el rendiment de Jorge Lorenzo ahir al circuit de Mugello. I això que tenia tots els condicionants en contra. L'afany de Ducati per dominar a casa seva, o el mite de Valentino Rossi, que recordem és líder del Mundial i disposa de la mateixa màquina que Lorenzo. No només els va superar a ells el mallorquí, sinó que també es va sobreposar a l'amenaça sempre latent de Marc Márquez. L'autoritat amb què va vèncer ahir Lorenzo, i el fet que la de Mugello sigui la tercera victòria consecutiva, fa que es torni a creure en ell com a màxim aspirant al títol. De rivals no n'hi faltaran. Però cada cop queden més enrere, com Marc Márquez.

Després de la decepció en els entrenaments oficials de dissabte, a Márquez li feia falta un acte de fe per pensar que podria treure alguna cosa de Mugello. Poc li va faltar, i és que el cerverí es va col·locar, en només sis voltes, en segona posició, després d'haver realitzat una sortida meteòrica. Quan rodava segon i en una lluita amb Iannone va trepitjar un piano que el va enviar al terra, cosa que el va allunyar de qualsevol opció de puntuar. Aquesta és la segona cursa des del principi de campionat que Márquez no puntua, i es despenja per la lluita del títol. El pilot català es troba ara a 49 punts de Rossi i a 42 de Lorenzo. El més preocupant, però, no és la diferència de punts sinó les sensacions entre els pilots. Ara mateix Yamaha està a un altre nivell respecte a Honda. Dani Pedrosa va salvar els mobles per la marca japonesa i va acabar en quarta posició, lluny, això sí, de Lorenzo.

Darrere de Pedrosa van entrar Bradley Smith i el també català Pol Espargaró, que van tenir una lluita espectacular i que es va acabar resolent a favor de l'anglès.

Qui també es va lluir ahir a Mugello va ser el pilot de Roses, Maverick Viñales. L'empordanès va acabar en setena posició, el millor resultat en la categoria reina, i va sumar 9 punts que li permeten avançar el seu company d'equip en la lluita pel mundial. Viñales és ara novè amb 36 punts i confirma les bones sensacions. Elgironí ha aconseguit acabar totes les curses que s'han disputat en el mundial i s'ha situat com la millor Suzuki de Moto GP. Tot això, en ?l'any del seu debut. Qui sap si amb una màquina amb millors prestacions, el de Roses podria estar lluitant per posicions capdaventeres.

Ara el Mundial es desplaça a Montmeló, on d'aquí a dues setmanes es disputarà el Gran Premi de Catalunya, en què Lorenzo espera superar Rossi, Márquez intentarà tornar-se a enganxar al Mundial i esgotar les últimes opcions que li quedin i la resta de catalans lluitaran en el gran premi de casa, on la motivació sempre és especial. Els organitzadors a més esperen que el motociclisme atregui a les grades els aficionats després que la Fórmula 1 no acabés d'omplir el circuit.