Com ja es va explicar el dia de la seva presentació, els Premis Girona és Esport incorporen enguany un cicle de xerrades i conferències amb diferents vessants i convidats, que es portaran a terme a les Aules Magnes de la Facultat de Ciències de la UdG i de l'EUSES.

La primera d'aquestes cites serà dijous vinent, quan tres dies abans del més que possible ascens del Girona FC a la Primera Divisió, Girona és Esport estrenarà la pel.licula: "Camí de Primera, un somni conegut", que va ser rodada la temporada 2012/13 quan el Girona FC va disputar la fase d'ascens davant l'Alcorcón i l'Almeria. Els autors del documental, Albert Auladell i Oriol Mendieta explicaran la història de la mateixa.

La jornada es portarà a terme a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la UdG, a partir de les 6 de la tarda, i serà conduida pel periodista de Televisió de Girona, Francesc Sànchez Carcasses. L'aforament està limitat a 150 persones.

Posteriorment, el dimarts 9 de juny es farà la xerrada: "L'altre cara de Pablo Machín", en una conversa oberta i distesa amb l'entrenador del Girona FC, en la que no necessariament s'haurà de parlar de futbol. La jornada es portarà a terme a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la UdG, a partir de les 6 de la tarda. També amb 150 persones d'aforament màxim.

El dijous 18 de juny es farà la tercera xerrada-col.loqui del mes on sota el títol, "L'èxit, treballar per arribar-hi", hi intervindran diversos esportistes gironines que han acosenguit èxits rellevants en els darrers anys. La jornada es portarà a terme a l'Aula Magna de l'EUSES (Salt), a partir de les 8 de la tarda. L'acte tindrà un pròleg d'obertura a càrrec de Francesc Cayuela, Ppresident del GEiEG.

I la darrera i última xerrada-col.loqui es farà el dijous 25 de juny. Sota el nom "Mai tants èxits", es farà la revisió dels grans moments que ha viscut l'esport gironí aquesta temporada. En aquesta cita hi participaran representants del Girona FC, la UE Llagostera, l'Spar Citylift Girona i el CPA Olot. La jornada es portarà a terme a l'Aula Magna de l'EUSES (Salt), a partir de les 8 de la tarda. Posteriorment a aquests quatre xerrades-col·loqui, el divendres dia 26 es portarà a terme la gala de lliurament dels Premis Girona és Esport 2015, que enguany tindrà lloc a l'Hospici La Caritat de la ciutat d'Olot.

Presentació de candidatures

Cal recordar que actualment és obert el període de presentació de candidatures per les diferents categories dels Premis. El plaç per presentar les esmentades candidatures s'acabarà el dia 9 de juny.

En aquest 2015, també es lliuraran per primera vegada els Premis Girona és Esport per cadascuna de les vuit comarques del territori, guardons que atorguen de manera directa els respectius Consells Esportius de cada Consell Comarcal.

Els Premis Girona és Esport compten amb el suport de la Diputació, l'Ajutament d'Olot, Diari de Girona, L'Esportiu, Universitat de Girona, EUSES, Federació Catalana de Patinatge, Federació Catalana de Futbol, Federació Catalana de Bàsquet, Uni Girona, GEiEG, Viatges Plaimont, Televisió de Girona, diversos Ajuntaments i tots els Consells Esportius de les comarques de Girona.