Joseph Blatter, president de la FIFA, va anunciar ahir en roda de premsa que posa a disposició el seu càrrec i va informar que hi haurà un congrés extraordinari per elegir el nou mandatari del màxim organisme futbolístic mundial.

«Tot i haver rebut suport en eleccions, aquest suport no el comparteix tothom. Per això poso la meva renúncia a disposició dels dirigents del món. Prenc aquesta decisió de renunciar per netejar la imatge de la FIFA. La FIFA necessita una profunda reestructuració» , va assegurar Blatter. Joseph Blatter va ser elegit president el passat divendres 29 de maig, dos dies després de la detenció de set alts càrrecs de la FIFA a Suïssa a petició de la justícia dels Estats Units, que en va sol·licitar l'extradició per jutjar-los per presumpta corrupció.

L'encara president de la FIFA va assegurar que seguirà en el càrrec fins que se celebri el nou congrés, que encara no té data, i en el qual es decidirà el nom del nou mandatari de la institució internacional. «Encara que els membres de la FIFA em van reelegir president, sembla ser que no tinc el suport de tot el món del futbol, ??aquells que inspiren la vida al futbol com fem a la FIFA. És per això que convocaré un congrés extraordinari i posaré a disposició meu càrrec, que serà cobert el més ràpid possible i un nou president serà elegit per succeir-me», va afirmar Blatter.

El veterà dirigent suís també va indicar que «aprecia i adora» la FIFA més que «res» i va explicar que ha pres aquesta decisió perquè vol «fer» el millor per a l'organisme del qual va dimitir.

La reacció de Platini

El president de la UEFA va assegurar ahir que la dimissió de Joseph Blatter com a president de la FIFA, anunciada poc abans pel mateix dirigent suís, «va ser una decisió difícil, valenta i correcta».

Michel Platini, que forma part del Comitè Executiu de la FIFA, va demanar a Blatter el passat 28 de maig, el dia abans de les eleccions a la presidència en què va ser reelegit, que dimitís i abandonés el seu lloc per poder netejar la pèssima imatge de l'organització, després de la detenció de set dels seus directius per presumptes casos de corrupció. El president de la UEFA va anunciar abans de les votacions que la majoria dels delegats de la UEFA no abonarien Blatter en aquestes, malgrat això aquest va ser reelegit després d'obtenir en la primera ronda 133 vots enfront dels 73 del seu únic contrincant , el príncep jordà Ali bin al-Hussein, que va optar llavors per retirar la candidatura.