Si aquest diumenge el Girona aconsegueix l'històric ascens a la Primera Divisió, la temporada vinent, un altre conjunt de la demarcació, el Llagostera podria experimentar la mateixa sensació que es va viure a Montilivi el 2008, quan un gol de Migue davant el Ceuta va donar l'ascens a la Segona Divisió A als blanc-i-vermells. Des d'aquell dia i abans de la irrupció llagosterenca a la categoria, el Girona havia estat l'únic representant de la província, durant un bon grapat d'anys, a la categoria de plata. La quota gironina, en cas que aquest diumenge hi hagi festa grossa, no quedarà òrfena perquè el club dirigit per Isabel Tarragó ja va garantir la seva presència a la Lliga Adelante per al curs vinent ja fa setmanes.

Si el Girona puja, deixarà enrere un total de set participacions consecutives competint a Segona A i tret d'aquesta última Lliga (14/15) on ha compartit viatge amb el Llagostera, en els anteriors sis exercicis hi ha actuat com a únic representant de la demarcació. Una situació que, en l'hipotètic cas que pugin els de Machín a la màxima categoria del futbol estatal, representaria que la Segona Divisió A per vuitena temporada seguida comptaria amb un equip gironí.

Només Llagostera i Nàstic

De quatre catalans a dos. Amb els adéus confirmats cap a la Segona B de Sabadell i Barça B i el possible adéu, però, en direcció cap a la Primera Divisió del Girona, la Segona A de la temporada vinent quedaria amb només dos representants catalans.

Aquests dos conjunts són el Llagostera i el Gimnàstic de Tarragona, dos vells coneguts que asseguraran dos partits d'allò més atractius i moguts per a la temporada vinent. Gironins i tarragonins van viure el juny del 2014 una eliminatòria d'ascens d'allò més polèmica que finalment es va decantar a favor del bàndol gironí gràcies al 3 a 1 aconseguit al Municipal de Llagostera, amb gols d'Eloy Gila, Jordi López i sobretot el de Nuha al minut 91, que situava els blaugrana per primer cop a la categoria de plata.

Les hores prèvies d'aquell definitiu partit per saber quin dels dos conjunts pujaria a Segona A van estar marcades pel repartiment d'entrades. El club tarragoní considerava insuficients les 300 entrades que el club llagosterenc els havia facilitat. El punt de vista del club presidit per Isabel Tarragó era que tenint en compte la capacitat del Municipal llagosterenc, de 1.400 espectadors, no podia cedir més entrades als aficionats tarragonins.