El futbol no és només xifres. Però les estadístiques són una de les febleses dels afeccionats i donen motiu a múltiples comparacions entre futbolistes i clubs, ja siguin contemporanis o de diferents generacions. A més, les xifres del negoci apropen a l'aficionat la realitat del negoci de l'esport de masses per excel·lència a Europa.

La Champions League, coneguda abans i també ara per molts simplement com la Copa d'Europa, la qual disputarà aquest dissabte el Barcelona enfront del Juventus italià, acumula xifres que mereix la pena recordar:

4 Copes d'Europa

Són els títols de la Champions League que el Barcelona té a les seves vitrines, a l'espera de la final de la present edició, en la qual surt com a favorit. El Juventus, el seu rival, té dos. El club que més Copes d'Europa ha guanyat és el Reial Madrid, que ha guanyat la competició en deu ocasions. Després d'ell se situen el Milan, amb set, i el Liverpool i el Bayern de Munic, amb cinc cadascun.

77 gols

Són els que acumulen els dos màxims golejadors històrics del torneig: Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Després d'ells apareix Raúl González, el primer espanyol de la llista, que va conservar el rècord fins a aquest any. Ara, en la final, l'argentí té la possibilitat de desfer l'empat amb Ronaldo i situar-se com el major golejador de la història. El quart, l'holandès Ruud van Nistelrooy, amb 56, se situa molt més lluny.

10 gols

És el nombre de gols en la present competició de Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. És una altra estadística que l'astre argentí pot desnivellar en la final de la competició.

0,97 gols per partit

És la mitjana golejadora de l'alemany Gerd Müller, la major d'un futbolista en la competició. És superior a les de Ferenc Puskás, Alfredo Di Stéfano i Lionel Messi, que té uns registres de 0,85, 0,84 i 0,79, respectivament.

151 partits

És la quantitat de partits que sumen el jugador del Barcelona Xavi Hernández i el madridista Iker Casillas. El blaugrana, no obstant això, se situarà per sobre del capità blanc si juga a Berlín. En l'estadística, després d'ells estan Raúl González, que va jugar 142, Ryan Giss, amb 141, i Clarence Seedorf, que va disputar 125.

31 falta

Són les que suma Arturo Vidal, migcampista del Juventus que jugarà la final contra el Barcelona, el futbolista que més infraccions ha comès en la competició d'aquest any.

6 targetes grogues

Les que ha vist aquesta temporada en la màxima competició europea Dani Alves, el jugador al que més cartolines d'aquest color han mostrat els àrbitres.

1.257 milions d'euros

És la quantitat que la UEFA reparteix al llarg de la competició als clubs participants.

54,5 milions

La suma que pot obtenir el guanyador del títol pels seus resultats. A més, caldria afegir la quota de mercat televisiu.

14 milions d'euros

És la quantitat que ingressarà el club que guanyi la final.