El tècnic blaugrana, Luis Enrique Martínez, considera que la final de la Champions d'aquest vespre contra el Juventus "no és el repte més important" de la seva carrera esportiva, cosa que reserva per a esdeveniments futurs. "Espero que aquest moment encara hagi d'arribar", va dir l'entrenador asturià, que es va mostrar molt tranquil durant la compareixença davant els mitjans en la vigília de la gran final europea. Luis Enrique considera que si els seus jugadors estan en disposició de guanyar els tres títols en joc, "significa que l'equip ho ha fet de meravella" i recorda que el Barça és a la final de la Lliga de Campions, amb dos títols ja conquistats i la possibilitat de fer història per al club, si aconsegueix el triplet i es converteix en el primer equip a repetir la triple corona.

L'asturià no coincideix amb Massimiliano Allegri, que considera que el partit es decidirà en la batalla del centre del camp. "És una de les parts on funciona el joc ofensiu i defensiu. No sé si es decidirà aquí, però seria també molt important controlar el joc en les àrees i buscar el partit que més ens interessa: tenir la pilota i generar ocasions", va comentar. Luis Enrique admet que existeix eufòria entre els aficionats barcelonistes pel rendiment ofert pel seu equip i el joc desplegat, però aclareix que una cosa és la sensació dels seguidors i una altra, la de l'equip. "Cada partit necessita una bona interpretació per superar el rival. Tot el que ens ha acostat a la victòria fins ara, ho hem de tornar a repetir", va indicar.

Luis Enrique s'imagina un partit en el qual el Barça pugui tenir més la pilota que el rival i jugar més en el camp contrari. "Estem a un alt nivell i segur que estarem a aquest nivell", va insistir. No considera, en cap cas, que el partit sigui un xoc d'estils. "El del Juve és semblant al nostre, però ells també dominen la feina defensiva en el seu propi camp", va indicar el tècnic del Barça, que va recalcar que els italians també estan en disposició de conquistar el triplet. En qualsevol cas, espera una final amb gols, encara que admet que aquest tipus de partits són diferents. "Tenen un component de tensió diferent, esperem que no ens afecti. Aquesta és una final molt atractiva per a qualsevol aficionat al futbol", va dir Luis Enrique, que va informar que Iniesta està en plenitud de condicions físiques.

Després del complicat inici de temporada, en què va ser qüestionat fins al mes de gener, quan l'equip va començar a aixecar el vol, el tècnic del Barça va recordar que no és dels que tenen ànim de revenja. "De la meva carrera de jugador n'estic superorgullós, ja es va acabar el 2004 i després va començar la d'entrenador. No tinc ànim de revenja ni de res. Sé a les crítiques a les quals estic exposat i faig la meva feina amb independència de tot", va insistir. Luis Enrique admet que l'atenció del Barça la genera el trident ofensiu. "Tenim el millor del món, que és Messi, Ney i Suárez han fet un gran treball, però per guanyar dos títols es necessita un bloc que ataqui i que defensi. Tots són necessaris, l'equip ha funcionat a les mil meravelles", va dir. "Que què espero de Messi? Els partits els afrontem com a bloc. Espero el millor del meu equip, espero minimitzar els errors i afrontar el partit com a col·lectiu. A partir d'aquí, esperem que els jugadors donin la seva millor versió", va insistir sobre la possible actuació de l'argentí.

El somni de petit de Neymar

De la seva banda, Gerard Piqué va recordar que l'equip és a només "noranta minuts d'aconseguir la temporada perfecta" i que ho donaran tot per aconseguir la triple corona per segona vegada en la seva història. "Ho tenim tan a prop, estem a noranta minuts d'aconseguir la perfecció, i ho intentarem", va manifestar el central. Una altre blaugrana que va parlar ahir va ser Neymar. El brasiler va dir que des de petit somiava disputar aquest partit. "He jugat moltes finals al meu país, però aquesta és la més important. És el somni que he tingut des de nen, i el gaudiré i faré tot el que calgui per sortir-ne guanyador", va dir.