La tennista de Begur Paula Badosa va aconseguir ahir la classificació per a la final júnior de Roland Garros, després de derrotar la cap de sèrie número 1, la txeca Marketa Vondrousova, per 6-4 i 7-6 (8), per la qual cosa s'enfrontarà amb la russa Anna Kalinskaya, que va vèncer la nord-americana Catherine Bellis per 6-2, 6-1. Badosa, de 17 anys, i que fa cinc mesos s'entrena a Barcelona, no s'ha enfrontat mai amb la rival amb què es jugarà avui el trofeu, una tennista que es va desfer de la quarta favorita. "Demanarçe informació i potser algun vídeo", va dir la baixempordanesa.

Badosa va guanyar en dos sets i va reconèixer que "si n'hi hagués hagut un tercer hauria estat dur físicament" perquè estava "molt al límit, sense energia". La calor i la tensió acumulada li van jugar una mala passada només començar el partit, quan es va veure obligada a demanar assistència perquè sentia fred malgrat que el termòmetre fregava els 40 graus i tenia vòmits. Es va refer i després de vèncer fàcilment la primera mànega, la gironina es va complicar la vida a la segona, on va arribar a disposar de sis boles de partit restant amb 5-3 al marcador. "M'he posat molt nerviosa i ella ho ha pogut capgirar i fins i tot ha tingut punts de set, però he lliutat cada punt i he pogut aconseguir la victòria", va comentar.

Des de fa cinc mesos Badosa s'entrena a Barcelona en una estructura en què coincideix amb Carla Suárez. "És molt positiu poder compartir moments amb ella, és un exemple", diu. Badosa reconeix que li falta madurar i guanyar experiència. "A vegades sóc una mica júnior, i físicament també he de seguir millorant", comenta.