El FC Barcelona ha donat avui un pas de gegant per disputar la seva novena final consecutiva de la Lliga ACB, en vèncer l'Unicaja de Màlaga per 91-70 en el segon partit de la semifinal i deixar la sèrie en 2-0, assegurant-se el cinquè partit, si calgués, de nou al Palau Blaugrana.

Poc ha canviat respecte al primera partit, encara que en aquesta ocasió el malbaratament de forces de Jayson Granger, Stefan Markovic i Will Thomas ha evitat que el xoc se n'anés pels camins del primer i la derrota no fos tan escandalosa.

Joan Plaza ha plantejat de sortida un partit diferent al del primer partit. Només ha mantingut en el cinc inicial Jayson Granger i ha donat entrada als seus 'artillers' Stefansson i Suárez, al costat de Will Thomas i Fran Vázquez per jugar per dins.

La tercera falta de l'islandès als tres minuts ha provocat l'entrada de Ryan Toolson i dos triples gairebé consecutius seus, al costat d'un altre de Carlos Suárez, donava un lleuger avantatge als visitants que, en el primera partit havien sumat 6 triples en 40 minuts i ara portaven 5 de 6 en només nou.

Pleiss, que havia rellevat Tomic, dominava a la pintura malaguenya i amb dues accions seves sumades a un triple de Satoransky permetia al Barcelona recuperar el comandament en l'electrònic, encara que era Golubovic el que tancava el primer quart amb igualada (23-23).

Seria l'última igualada al marcador perquè Marcelinho, que està tenint un espectacular final de temporada, ha pres les regnes del partit i llançava, amb 11 punts seus en aquest quart, el seu equip a un ritme demolidor que trencava el partit amb dos triples seguits d'Álex Abrines (40-28, m.17).

Els de Plaza reaccionaven tímidament amb accions aïllades de Kuzminskas i un triple de Vasileiadis (42-34, m.18), però l'omnipresent Marcelinho, amb un triple, i Oleson deixaven les coses al seu lloc (50-33, m.20).

Només dues cistelles de Suárez i Granger tallaven la ratxa del Barcelona al descans (50-33), però els blaugranes ja havien anul·lat d'arrel les possibilitats visitants, que en el segon quart han perdut ja tota la seva efectivitat exterior.

El Barcelona tornava amb el seu cinc inicial a l'inici de segon temps i Unicaja repetia amb l'única variació de Toolson per Stefansson, però la bona marca d'Oleson sobre l'escorta nord-americà ho anul·lava totalment i era rellevat per Markovic (59-43, m.25).

Dos triples de Markovic i Thomas retallaven distàncies (63-51, m.29), però Lampe, que havia rellevat Pleiss lesionat al turmell dret, imposava la seva llei a la zona visitant (67-51, m.29), i només accions de Markovic aconseguien tancar el període amb 67-55.

Encara que l'Unicaja havia frenat el cop definitiu del seu rival, el cert és que el Barcelona controlava totalment el ritme del partit i Marcelinho superava Markovic, amb la qual cosa el tècnic visitant ha optat per donar entrada a Granger en suport del base serbi (72-57, m.35).

A partir d'aquí el partit s'ha convertit en un intercanvi de cistelles i el joc s'ha alentit totalment. Ni el retorn de Satoransky (75-62, m.36) ha tret el xoc de la monotonia final, que només ha estat trencada per una esmaixada estratosfèrica de Mario Hezonja que ha establert el màxim avantatge (91-70) i el resultat final.

Fitxa del partit:

91. FC Barcelona (23+27+17+24): Satoransky (19), Oleson (4), Thomas (-), Lampe (8), Tomic (8) -cinc inicial-, Doellmann (14), Abrines (9), Pleiss (8), Navarro (-), Huertas (14), Hezonja (5) i Nachbar (2).

70. Unicaja (23+14+18+15): Granger (16), Stefansson (-), Suárez (8), Will Thomas (12), Vázquez (3) - cinc inicial- Gabriel (3), Markovic (9), Toolson (7), Kuzminskas (5), Vasileiadis (2), Green (3) i Golubovic (2).

Àrbitres: Pérez Pizarro, Pérez Pérez i Calatrava. Eliminat Stefansson (m.38).

Incidències: Segon partit de la semifinal de la lliga ACB, disputat al Palau Blaugrana de Barcelona davant 4.503 espectadors.