"És increïble. M'he passat tota la setmana somiant aixecar aquesta Copa. No tots els dies es guanya un Grand Slam. Estic molt i molt contenta". Són les paraules d'una noia de només 17 anys que acaba de proclamar-se campiona d'un torneig tan prestigiós com el Roland Garros en la seva edició núnior. Són les paraules de Paula Badosa, la tennista de Begur que ahir va viure el seu millor moment en la seva curta carrera com a esportista. La gironina, als seus 17 anys, va rubricar una participació immaculada amb una última victòria contra la russa Anna Kalinskaia, a la qual va derrotar sense massa dificultats. Dos sets, idèntic resultat (6-3 i 6-3) i feina feta en poc més d'una hora. Més feina li havia suposat desfer-se de la teca Marketa Vondrousova en semifinals, a la qual va superar per 6-4 i 7-6 (8), per la qual cosa el d'ahir va semblar, sobre el paper, una mena de passeig per a l'empordanesa.

Badosa, entrenada per Xavi Budó, Víctor Carceller i David Sunyer i que ocupa actualment el lloc 270 del rànquing WTA, es converteix així en la primera catalana que s'emporta la victòria en un Grand Slam júnior i la primera de tot l'Estat des que l'any 1999 ho aconseguia Lourdes Domínguez.

Djokovic, a la final

El serbi Novak Djokovic va desfer-se ahir d'Andy Murray en 4 hores i 9 minuts (6-3, 6-3, 5-7, 5-7 i 6-1) en una semifinal que havia quedat suspesa el dia abans per les inclemències meteorològiques. D'aquesta manera, es va classificar per tercer cop per jugar la final de l'únic Grand Slam que encara no ha guanyat. S'enfrontarà amb el suís Stan Wawrinka, botxí del francès Jo-Wilfried Tsonga. En el quadre femení, la nord-americana Serena Williams va guanyar el seu tercer Roland Garros.