Sense saber encara qui serà el president, l'entrenador, el director tècnic i potser el lateral dret titular. Així afronta el Barcelona del triplet la propera temporada, on aspira a repetir el ple de sis títols aconseguit a l'era Pep Guardiola.

Aquell Barça que dissabte va sumar a l'Estadi Olímpic de Berlín la seva cinquena copa d'Europa i que es va convertir en el primer club que repeteix el trèvol de grans títols en la història del futbol mundial té ara mateix un futur ple d'incògnites. Increïble però cert. Tant cert i paradoxal com que hagi sigut capaç d'igualar la millor campanya de la seva històra després de la dimisió de Sandro Rosell, i que fos acomiadat el màxim responsable esportiu, Andoni Zubizarreta, amb el curs ja començat.

Però, és clar, tothom sap que amb una una davantera formada per Luis Suárez, Neymar i Messi, sobretot Messi, qualsevol cosa és possible. Entre els tres, 122 gols aquesta temporada. I amb xifres així no hi ha planificació ni estructura que valgui.

Després de celebrar ahir a la tarda el triplet, toca començar a fer els deures. La junta que presideix Bartomeu dimitirà aquesta setmana i convocarà eleccions.

S'haurà de veure si a aquest i a Benedito els acompanya també Joan Laporta o si finalment es postula com a presidenciable un altre membre de l'actual junta, Toni Freixa, o bé si es presenta algun altre precandidat.

En qualsevol cas, qui les guanyi haurà de triar un director esportiu que construeixi el Barça del futur i prolongui el cicle vistoriós. Després de l'adéu de Zubi, Barto va fitxar Carles Rexach i Ariedo Braida per a ocupar el càrrec de manera interina.

El proper president haurà de contractar un director esportiu per a uns quants anys i que aquest sigui del gust de Luis Enrique Martínez si aquest finalment continua. Abans d'ahir, després de derrotar a la Juve a l'Estadi Olímpic de Berlín i tocar per tercera vegada la glòria aquesta temporada, l'entrenador del conjunt blaugrana va deixar el seu futur a l'aire.

L'asturià sembla que hagi decidit esperar a la configuració de l'escenari electoral i veure com transcorren els esdeveniments. Ho ha guanyat tot en el seu primer any en la banqueta blaugrana, el que l'atorga el dret a marcar els temps.

El comiat de Zubi o la decisió del culb de fer una oferta de renovació que no ha satisfet les aspiracions de Dani Alves, un fix en el seu onze, són detalls que no han agradat a Lucho.

Tot sembla indicar que el lateral brasiler no continuarà i que Aleix Vidal és l'elegit per substituir-lo, com ahir es va oficialitzar. Això sí, el català no podria ser inscrit fins l'1 de gener de 2016, quan acaba la sanció de la FIFA que pesa sobre el club català i que l'impedeix fitxar durant un any. A l'horitzó esportiu, hi ha una Supercopa d'Europa i una Supercopa d'Espanya que esperen el mes d'agost i, el Mundial de Clubs, el proper desembre. El repte, igualar el sis títols aconseguit el 2009 pel Barça de Pep. De moment, no se sap qui s'asseurà a la banqueta ni qui el president que sortirà a la foto. És clar que, mentre Messi continuï al nivell exhibit aquest any, i amb ell els seus amics Luis i Ney, la resta sembla que importi una mica menys.