Punt i final a la incertesa pel futur de Luis Enrique Martínez com a tècnic del Barça. L'asturià, dos dies després d'haver celebrat l'històric triplet al Camp Nou, va renovar el seu contracte amb el club blaugrana per dues temporades més, fins al juny del 2017, segons va anunciar el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu, poques hores abans de dimitir davant la imminent convocatòria d'eleccions. Bartomeu ha enllestit bona part de la planificació del Barça del futur en els seus últims dies del present mandat i es presentarà a la votació amb la Lliga, la Copa i la Lliga de Campions, com a gran reclam, però també el fitxatge d'Aleix Vidal (Sevilla) i les renovacions de Luis Enrique i el lateral Dani Alves, entre d'altres.

Luis Enrique, amb contracte fins al juny del 2016, s'havia mostrat reticent a anunciar els seus plans de futur després del triplet. L'asturià havia mostrat la seva disconformitat amb la destitució d'Andoni Zubizarreta com a director tècnic, cessament que es va produir a principi de gener, el mateix dia que l'equip va perdre a Anoeta i el president va anunciar una convocatòria electoral per a finals de temporada. Amb l'ampliació del contracte de Luis Enrique i el seu equip tècnic, els últims dies Bartomeu ha renovat Jordi Alba, Pedro Rodríguez i Dani Alves. A més, el Barça ha signat el carriler del Sevilla Aleix Vidal. La decisió de renovar Luis Enrique ha estat l'última adoptada per Josep Maria Bartomeu abans de presentar la dimissió del seu càrrec per presentar-se a les eleccions del pròxim mes.

D'aquesta forma, surti reelegit o no Bartomeu a les eleccions, Luis Enrique prendrà les regnes de l'equip a mitjan juliol per iniciar una nova temporada, que arrencarà amb una gira pels Estats Units, on exhibirà el seu triplet (Copa, Lliga i Lliga de Campions), el qual podrà incrementar, si durant l'estiu s'emporta les supercopes d'Europa i Espanya i a final de l'any guanya el mundial de clubs.

Luis Enrique, que s'havia mostrat molt críptic i crític amb el club, ja que fins i tot va acabar la temporada i va seguir sense dir si continuaria l'any que li faltava de contracte, finalment ha donat una tomb a la seva situació i ha acceptat un any d'ampliació, amb la qual cosa la seva relació amb l'entitat finalitzarà el 2017.

Bany de masses i dimissió

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a més a més, es va regalar ahir un bany de masses amb socis i penyistes al Camp Nou, en un acte per reivindicar el seu mandat abans de presentar, unes hores més tard, la dimissió per presentar-se a les eleccions a la presidència. A l'Auditori 1899, el que es preveia una convocatòria per als mitjans de comunicació, finalment va resultar un acte de reivindicació en el qual Bartomeu va llegir un llarg discurs davant prop d'un miler de socis, després que ahir l'entitat cursés invitacions per acompanyar el president en el seu últim acte públic.

De fet, la compareixença de Bartomeu es va endarrerir uns minuts, ja que el president es va desplaçar a les oficines per signar l'ampliació del contracte de Luis Enrique fins al 2017, després que al matí fes el mateix amb el brasiler Dani Alves, notícies que van desfermar l'eufòria a l'auditori, lliurat a l'encara mandatari de l'entitat.

Ja a la sala, pròxima al Camp Nou, Bartomeu va pujar a l'estrada just davant de les tres copes que el Barcelona ha guanyat aquesta temporada (Copa de Rei, Lliga i Lliga de Campions) i es va disculpar per llegir el seu discurs en lloc d'improvisar-lo "perquè és molt dens". Aplaudit en reiterades ocasions i ovacionat al final pels penyistes i socis drets, igual que els seus directius, Bartomeu va proclamar que el club excedirà per a la temporada que ve els 600 milions d'euros de pressupost i que el "el Barça, l'equip i l'afició és el millor del món". Així va tornar a defensar que va avançar les eleccions per "rebaixar la tensió que envoltava el club al gener" i va emplaçar tots els aspirants a la presidència a emprendre una "campanya modèlica en les formes i en el contingut, i que sigui un ?exemple de civisme".

A més, Bartomeu va defensar que durant el seu curt mandat, després de la dimissió de Sandro Rosell el gener del 2014, "a causa de la situació convulsa que s'ha viscut en alguns moments, ha calgut actuar amb seny i amb mà ferma, per afrontar els problemes de cara i amb determinació". "Des que em vaig fer càrrec del club, m'hi he dedicat en cos i ànima", va subratllar, i es va vanagloriar de què la feina ben feta "sempre acaba tenint recompensa".

"Tornem a ser un club guanyador", va insistir, embolcallat en el triplet d'aquest any, i va assegurar: "Ni en moments durs m'empipo ni m'espanto, ni en situacions d'èxit trec pit". Finalment, va recordar Bartomeu que durant el seu mandat, i també des que el va iniciar Rosell el 2010, han lluitat "contra molta adversitat, amb atacs desproporcionats, com en el cas de la FIFA i el fitxatge de Neymar. El club ha actuat bé, i el cas de Neymar acabarà en no-res".

Ha estat especialment emotiu amb les penyes, a les quals va mostrar entusiasme en assenyalar: "A les penyes els hem dedicat molts esforços". Un cop acabada aquesta reunió, en la qual després de llegir el seu discurs no hi va haver torn de preguntes, Bartomeu es va reunir amb els seus directius per última vegada a la sala de juntes per posar punt final a aquest mandat, donar entrada a la junta gestora, i serà aquesta qui en els pròxims dies estableixi el calendari electoral.