Després de signar dimarts la renovació fins a l'any 2017 més un altre d'opcional, el defensa Dani Alves va afirmar ahir que ha seguit "el cor" per decantar-se, finalment, per l'oferta del club blaugrana, malgrat tenir propostes econòmicament superiors. Si fa una mica més de dues setmanes va assegurar que el Barcelona li havia faltat el respecte amb l'oferta de renovació que li havia presentat, el brasiler, amb el triplet sota el braç, va explicar els motius pels quals ha decidit continuar al club blaugrana. "Les coses al futbol i a la vida van girant. Ara ha fet un gir de 360 graus i al final sóc aquí. Era el que el cor em demanava i finalment tot ha sortit bé, hem tornat a gaudir i a aconseguir els objectius que ens vam marcar", va assegurar en una compareixença celebrada al Camp Nou.

Més tranquil i somrient que en l'última conferència de premsa en la qual va criticar la junta directiva per menysprear-lo, el brasiler va admetre que en alguns moments de la temporada s'havia sentit "mig apartat" per part del club, unes sensacions que van canviar després de la celebració del triplet. "Fins abans de la celebració si no succeeix el que passa al Camp Nou, potser hauria pres una altra decisió. Vaig arribar al Camp Nou i vaig sentir que estava equivocat. La gent em valora i em van impulsar a quedar-me", va precisar. A això s'hi va sumar el suport que ha rebut per part del vestidor, que no va dubtar a qualificar com "el millor grup" del món. Entre els que van insistir perquè no deixés el club blaugrana hi ha Leo Messi. "Em va dir: Dani queda't, on estaràs més bé que aquí?". L'entrenador Luis Enrique Martínez també ha estat una altra de les claus perquè el lateral continuï lligat al club.

Alves va negar que, arran de les negociacions, tingui mala ?relació amb l'expresident Josep Maria Bartomeu i va admetre que la seva agent ha mantingut ?contactes amb els candidats que poden presentar-se a les eleccions que se celebraran al mes de juliol. En qualsevol cas, l'oferta del Barça no era, segons el brasiler, la millor que tenia, però finalment ha preferit escollir el "somni de reinventar-se" perquè el cicle guanyador del Barça s'allargui. "Si fos per diners no seria aquí. És molt maco seguir fent història aquí. A aquest llibre encara hi queden pàgines", deia.