L'espanyol Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), amb la seva victòria a Montmeló, la quarta consecutiva de la temporada, ha estret el setge sobre l'italià Valentino Rossi, i ara els separa un punt en el Mundial, mentre que l'espanyol Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) ha estat tercer i ha estat el seu primer podi de la temporada.

La carrera ha estat marcada per la sortida de pista de Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) a la tercera volta. El pilot de Cervera era l'únic que havia seguit l'estela del mallorquí fins llavors, però ha tingut d'anar al límit i ho ha pagat amb un nou error en aquest Mundial en què tot li està sortint malament.

Lorenzo ha imposat a partir de llavors el seu ritme i no ha donat opcions. Per darrere, en una accidentada carrera amb 8 abandonaments, Rossi ha estat obrint-se pas i s'ha situat a dos segons del cap, encara que mai ha tingut opcions reals d'acostar-se al seu company a Yamaha.

Les expectatives creades al voltant de les noves Suzuki s'ha diluït abans d'arribar al primer revolt. Aleix Espargaró ha arribat al final de recta novè; el seu company Maverick Viñales ja era onzè.

La fiabilitat de la Yamaha està fora de tot dubte. Lorenzo ha pilotat amb precisió quirúrgica i ha mantingut la diferència sempre amb Rossi. L'italià, que porta onze podis des que l'any passat a Motorland, es'ha acostat fins a 1,1 segons en la part final de la cursa, però el mallorquí sempre reaccionava i tornava a posar terra pel mig.

Les expectatives de Suzuki han caigut des del principi. Aleix Espargaró no ha pogut acabar la carrera, víctima d'un accident, mentre que Viñales ha anat remuntant i ha aconseguit la seva millor classificació en MotoGP al final en sisena posició.

Pitjor sort ha córrer Marc Márquez, víctima de l'ansietat. El campió del Món ha arribat a Montmeló pressionat pels resultats. No hi havia puntuat a Mugello i avui tampoc ho ha pogut aconseguir a Barcelona.