Maverick Viñales (Team Suzuki Ecstar) ja és un rival a tenir en compte a la categoria reina del Mundial de motociclisme. El pilot de Roses sortirà avui des de la segona posició (14 hores/Tele5) a MotoGP en el Gran Premi de Catalunya després que ahir les Suzuki donessin la sorpresa en la jornada de qualificació. I és que el company d'equip del pilot gironí, Aleix Espargaró, va firmar la pole position i tots dos van acabar passant per davant de Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP), el vencedor de les últimes tres proves, de Marc Márquez (Repsol Honda Team) i fins i tot del líder del Mundial, Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), que va acabar 7è.

L'empordanès, de 20 anys, ja havia estat el més ràpid en els temps combinats dels entrenaments lliures i el dia abans de la ronda de qualificació explicava en una entrevista a Diari de Girona que "pensar a fer podi a Montmeló és molt bèstia, però mai se sap". Maverick va demostrar que no és una utopia i avui, sortint des de la primera línia de la graella, podria fer història perquè ho té millor que mai per batre la seva posició rècord, un 7è lloc que va aconseguir fa dos caps de setmana a Mugello (Itàlia). "Els resultats són increïbles, al matí ja estava molt còmode amb la moto, realment quan he posat el pneumàtic tou he vist que teníem molt potencial, he estat amb molta confiança en la part davantera de la moto", comentava Mack després de viure el seu millor registre en una qualificació.

En la seva estrena a la categoria reina, després de cinc anys picant pedra a 125 cc, Moto3 i Moto2, Maverick s'ha mogut entre les posicions 7 i 14 en sis carreres del Campionat del Món, que el situen en el 9è lloc de la classificació general amb 36 punts. Ara, amb un motor millorat precisament en el GP de Catalunya, somia pujar al calaix i, per què no, pugnar per la victòria. "És veritat que el podi ara no està tan lluny, ja veurem demà (avui) la realitat. Amb els pneumàtics durs la cosa pot canviar una mica. Però bé, millorar el resultat de Mugello seria perfecte. A principi de temporada dèiem d'agafar punts i ara d'anar a buscar la primera línia", afegia el de Roses.

Maverick es va quedar ahir a 83 mil·lèsimes del temps d'Aleix Espargaró al damunt d'una Suzuki GSX-RR, equip que enguany ha tornat a la competició i que en portava vuit sense aconseguir una pole. La manca de potència era, després de tres mesos de competició, l'hàndicap de la casa japonesa, ben equipada en el xassís i que ara sembla haver trobat el camí per lluitar braç a braç amb les Honda, les Yamaha i les Ducati, la revelació en aquest primer tram de campionat. "Fins on puc arribar? La primera meitat de la cursa la podrem aguantar bé, lluitant i fort, i després veurem com cauen les gomes", deia Maverick, que en els quatre cops que ha trepitjat Montmeló en el Mundial sempre ha pujat al podi. "És un circuit que em conec i se'ns dóna bé; ara hem fet sis curses i cada cop m'adapto millor", concloïa amb un permanent somriure després de treure el cap entre els millors pilots del món de motociclisme.

Zarco, pole en Moto2

Pel que fa a Moto2, Johann Zarco és clarament un dels candidats a arrabassar el títol al vigent campió, Tito Rabat. El francès és líder a la general amb 109 punts, 31 d'avantatge respecte al segon, precisament Rabat. De la seva banda, Isaac Viñales (Husqvarna Factory Laglisse) arrencarà des de la 20a posició. "S'ha format un grup i hi havia força pilots acumulats, no hem pogut fer una volta neta". Bastianini (Gresini Racing Team), de 17 anys, va fer la seva primera pole, batent el temps rècord del circuit.